Trik kako da vam ruska salata duže ostane kremasta i sveža: Tajna je u jednom sastojku
Sezona slava je počela, a slavsku trpezu je nemoguće zamisliti bez ruske salate. Svako može da prepozna ukus ruske salate i žmureći, ali ako pitate za recept, dobićete stotine različitih odgovora.
Osnovni sastojci su krompir, šargarepa, grašak, kiseli krastavci, jaja, senf i majonez, ali postoji još jedna namirnica koja će će vašu omiljenu salatu učiniti savršenom.
Naime, kada pomešajte sve navedene sastojke, tajna je u tome da dodajte najmanje dve kašike pavlake.
Pavlaka će salatu održavati kremastom, biće sveža danim i neće se hvatati žuta korica.
Pored ovog trika, za vas smo pripremili i nekoliko korisnih saveta za rusku salatu:
1. Povrće naseckajte odmah nakon što ste ga skuvali jer će tako upiti manje vode i salata će biti ukusnija. Potrudite se da kockice povrća budu podjednako velike, odnosno što sitnije.
2. Krompir kuvajte u ljusci jer će upiti manje vode. Uvek birajte krompire srednje veličine i kuvajte ih oko pola sata do 45 minuta.
3. Vodu u kojoj kuvate povrće unapred posolite.
Video: Od najluđih snova može da napravi poslasticu, pa čak i slatku rusku salatu
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.