5 kreativnih načina da iskoristite prazne staklene tegle koje vam smetaju po kući

 
 ≫ 
  • 0

Kada razmislite o tome, svuda možete da vidite njihovu potencijalnu upotrebu

Visoke, niske, obojene, prozirne, staklene tegle se mogu naći u svim veličinama i bojama.

Jednom kada kupite namirnicu koju ste potrošili, staklena tegla će ili da vam smeta po kući ili možete da joj nađete neku drugu svrhu. Kada razmislite o tome, svuda možete da vidite njihovu potencijalnu upotrebu.

Mi smo izabrali pet načina kako možete da ih iskoristite.

foto Pixabay foto Pixabay

1. Sortirajte začine, sušeno bilje, namirnice

Umesto da direktno kupujete začine u tegli, napravite svoju teglu začina i dopunjujte je sami. Ne samo da je to jeftinija varijanta, već možete da naučite i da pravite sopstvenu kombinaciju začina i miks da ostavite u posebnoj tegli za njega. Isto važi i za odlaganje sušenog bilja, čajeva i drugih suvih namirnica. Ima li šta lepše i praktičnije u kuhinji od lepo organizovane i uniformisane police.

Tegle upotreba Foto: Shutterstock

2. Lampa od tegle

Diskretno svetlo za atmosferu ili noćno svetlo za uplašeno dete, postoji toliko mnogo načina da napravite svetiljku od staklenih tegli. Od stotine i hiljade opcija kako možete da napravite sijalicu u tegli, izdvajamo najjednostavniju - ubacite dekorativne lampice u jednu od njih i uživajte u instant osvetljenju.

Tegle upotreba Foto: Shutterstock

3. Sveće

Svi vole treperavi plamen sveće od pčelinjeg voska za opuštanje na kraju napornog dana. I dok je sveće od pčelinjeg voska ručno umočene lako napraviti, sveće u staklenim teglama su još lakše. Zagrejte vosak, dodajte malo eteričnih ulja i nežno sipajte u staklenu teglu. Na vrh stavite žižak.

Isto možete da uradite i sa viškom kreon bojica sa kojima ne znate šta da ćete. Samo ih istopite u teglu i dobićete šarenu veselu sveću.

Tegle upotreba Foto: Shutterstock

4. Terarijum

Ako imate teglu koja se vam se ne uklapa sa ostalima, napravite malu baštu u njoj. Za svakog ko ima potrebu da sadi, terarijumi su definitivno nešto sa čime treba eksperimentisati. Možete ih napraviti u tegli bilo koje veličine ili oblika. Još ako ste odvažni možete da napravite čak i mali akvarijum za ribicu.

Tegle upotreba Foto: Shutterstock

5. Kontejner za šrafove i eksere

Tegle su odlične za skladištenje. Za razliku od plastike, lako i jasno se vidi šta je unutra. Praktično ne samo za žene već i muškarce koji ne znaju šta će sa šrafovima, ekserima, zavrtnjima i drugim sitnicama koje oni znaju kako se zovu. Samo odvrnete poklopac, zgrabite šta vam je potrebno i gotovo.

Video: Ovakav Lambordžini još uvek niste videli: Kakva genijalna ideja

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA