Supa je stara koliko i veština kuvanja, te skoro svaka nacija ima svoj poseban recept za ovo "jelo na kašiku". Supa je oduvek važila za lek i istina je da je veoma zdrava, jer se u nju stavlja razno povrće i meso.
Međutim, iako deluje vrlo jednostavno za pravljenje, na određene sitnice morate obratiti pažnju ako želite da vaša supa bude ukusna i da je iz njenih namirnica izvučete nutritivni maksimum.
Diplomirani strukovni menadžer gastronomije i suši majstor Dragana Knežević za Telegraf.rs otkriva trik pomoću kog ćete uspeti da sačuvate sve hranjive sastojke koji ovo jelo čine tako zdravim.
- Korenastvo povrće i određeni delovi i vrste mesa se stavljaju u šerpu. E, sada, caka je u tome šta želite. Ukoliko želite da sama supa kao tečnost bude ukusna i hranljiva, onda treba da nalijete hladnu vodu i tako kuvate. Međutim, ako želite da same namirnice budu hranljive, onda treba da sipate vruću vodu i stavite da se kuva - otkriva naša sagovornica.
Prema njenim rečima, kada meso prelijete vrućom vodom, oko njega se stvara opna koja zapravo štiti sve hranljivo u njemu i ne dozvoljava da bilo šta izađe iz njega.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.