Počela je sezona spremanja zimnice, koja je nezamisliva bez ukusnih i mirisnih paprika, posebno onih pečenih i ajvara. Međutim, ono što mnogim domaćicama predstavlja muku je ljušćenje kožice sa pečenih paprika.
Iako je pečena paprika meke teksture, njena je kožica tvrda i opora, pa ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje pripremate.
Srećom, i za ovaj problem postoji trik pomoću kog ćete oljuštiti paprike u samo nekoliko poteza.
Kada ste ispekli paprike, odmah ih stavite u najlonsku kesu i ostavite da odstoje 30 minuta. Savet je da preko kese stavite krpu kako bi se paprike dodatno naparile.
Posle 30 minuta, otvorite kesu i po paprikama pospite malo soli, pa ih ponovo ostavite da stoje u kesi dok se sasvim ne ohlade.
Kada su se ohladile, paprike izvadite iz kese i počnite da skidate kožicu prstima. Uspećete da ih oljuštite u samo nekoliko poteza.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
FANTOM 🇷🇺 🇷🇸🇸🇮🇲🇰🇲🇪🇭🇷🇧🇦
Kakve bre paprike da ljuštim? 120 din. za kilogram svežih kako bi dobio 400 grama. Tegla ajvara u prodavnici 650 grama 125 dinara.
Podelite komentar