Trik pomoću kog ćete najbrže oljuštiti pečene paprike

 
  • 3

Počela je sezona spremanja zimnice, koja je nezamisliva bez ukusnih i mirisnih paprika, posebno onih pečenih i ajvara. Međutim, ono što mnogim domaćicama predstavlja muku je ljušćenje kožice sa pečenih paprika.

Iako je pečena paprika meke teksture, njena je kožica tvrda i opora, pa ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje pripremate.

Srećom, i za ovaj problem postoji trik pomoću kog ćete oljuštiti paprike u samo nekoliko poteza.

Kada ste ispekli paprike, odmah ih stavite u najlonsku kesu i ostavite da odstoje 30 minuta. Savet je da preko kese stavite krpu kako bi se paprike dodatno naparile.

Posle 30 minuta, otvorite kesu i po paprikama pospite malo soli, pa ih ponovo ostavite da stoje u kesi dok se sasvim ne ohlade.

Kada su se ohladile, paprike izvadite iz kese i počnite da skidate kožicu prstima. Uspećete da ih oljuštite u samo nekoliko poteza.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM 🇷🇺 🇷🇸🇸🇮🇲🇰🇲🇪🇭🇷🇧🇦

    8. septembar 2022 | 17:13

    Kakve bre paprike da ljuštim? 120 din. za kilogram svežih kako bi dobio 400 grama. Tegla ajvara u prodavnici 650 grama 125 dinara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA