Savršeno pripremljen pirinač je umereno meko skuvan, ravnomerno začinjen, rastresit i ne ostaje zalepljen za zidove posude u kojoj se priprema. Međutim, iako deluje lak za spremanje, pirinač ne ispadne baš uvek savršen, te su trikovi i saveti uvek dobrodošli.
Pirinač je veoma popularan u Aziji i smatra se da ga samo tamo spremaju na pravi način.
Kako nisu baš svi u mogućnosti da odu u Aziju kako bi probali najbolji pirinač i saznali tajne velikih kuvara, za vas je to uradila Danijela koja je na društvenoj mreži Instagram upisana pod imenom"pricesaistoka".
Ona je objavila video-snimak u kom detaljno objašnjava kako se kuva pirinač u Aziji, a pre nego što saznate, ova devojka je upozorila:
- Ako cedite kuvan pirinač, idete pravo u azijski pakao!
Prema njenim rečima, pirinač treba sipati u praznu šerpu, a onda ga prati tri puta. Pirinač zatim treba ostaviti u vodi oko pola sata, mada napominje da ovaj korak nije obavezan.
Kako kaže, najvažnije je da pravilno odmerite koliko je vode potrebno za kuvanje pirinča, a to ćete uraditi pomoću svoje ruke. U videu ispod teksta pogledajte kako bi tačno trebalo da odredite količinu vode u odnosu na količinu pirinča koji nameravate da skuvate.
(Telegraf.rs)
Video: Siniša je od druga dobio bubreg: "Jedan je Branko, sada smo braća za ceo život"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
baba smilja iz darosave
ne samo azija vec i karibi ilatinska amerika
Podelite komentar