U sezoni malina i kupina mnoge domaćice odlučuju da ih pripreme za zamrzavanje i koriste ih od jeseni do idućeg leta za pravljenje kolača i torti.
Ali, kako su ovi plodovi veoma osetljivi i nežni, često se događa da se pretvore u kašu kad se odlede.
Da vam se to ne bi desilo, potrebno je da ih na poseban način pripremite za zamrzavanje.
Sveže maline i kupine operite, pa ih poređajte na plastičnu tacnu i stavite u zamrzivač preko noći. Vodite računa da se plodovi ne dodiruju kako bi svaki ponaosob mogao da se zamrzne.
Sutradan izvadite plastičnu tacnu sa zamrznutim malinama i kupinama i prebacite ih u posude za jednokratnu upotrebu, u plastične flaše sa širokim otvorom ili u kese, pa ih stavite u zamrzivač.
Ovako zamrznuto bobičasto voće neće se pretvoriti u kašu kad ga budete odledili, a plodovi će ostati sočni.
Na isti način možete da pripremite i borovnice i ribizle.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dusan
MI IMAMO SVOJE DOMACE VOCE OD PRVOG DO POSLEDNJEG NISTA NE PRSKAMO / I TO BOBICASTO VOCE KADA MU JE SEZONA STAVLJAMO U ZAMARZIVAC/PA POSLE PRAVIMO SPECIJALITETE OD NJIH / ILI SE SA NEKIM NASIM MENJAMO KADA NAM NESTO DRUGOGA DONESU / POZDRAV PUNO I SVAKOGA DOBROGA
Podelite komentar
MiMi
Zgnjeckaće se svakako. Probala ovo, ne pali, sveže je sveže🤷🏻♀️
Podelite komentar