"Infarkt" na tanjiru: Ovako spremljena jaja još niste videli
Ljubitelji hindu ulične hrane često mogu na društvenim mrežama da vide način na koji prodavci u Indiji pripremaju obroke na licu mesta i animiraju znatiželjne turiste i gladne sugrađane.
Na snimku objavljenom na "Fejsbuk" profilu "The Great Indian Foodie" ovog puta vidimo "kuvara" koji sprema popularno ulično jelo "anda pav" koje i sam snimatelj ocenjuje kao jelo sa "četiri zvezdice", verovatno u nameri da istakne preterano i prenaglašeno korišćenje sastojaka "šefa" koji ga sprema.
U videu koji traje skoro devet minuta, kuvar je napravio tri osnovna sloja jela od desetak jaja i dva sloja "sosa", između kojih je izrendao pozamašnu količinu kačkavalja i dodatno kuvanih jaja. Sve je to obilovalo punim kutlačama topljenog putera, zbog čega jelo, koje se inače u osnovi priprema od jaja i povrća i prilično je zdravo i hranjivo samo po sebi, ostavlja utisak najtežeg jela koje ćete u životu možda probati. U šali smo ga nazvali "'infarkt' na tanjiru".
Ovde možete pogledati pripremu ovog monstruoznog omleta, a što se tiče pripireme i recepta za umereni ulični "anda pav", odnosno jaja na "pav" način, možete pročitati ispod u nastavku teksta.
4 star anda pav ThegreatindianfoodiePosted by The Great Indian Foodie on Friday, July 15, 2022
Jaja "pav masala" je hrana pripremljena u uličnom stilu puna neverovatnog ukusa. Pav masala od jaja je pečena pav lepinja sa namazom od bhurdžija od jaja i omletom na vrhu. Osnovni stojak je, naravno, jaje, a lepinja sa slojem omleta na vrhu čini ovo jelo privlačnim i ukusnim.
Verzija koju sprema "šef " iz videa, "bhurji masala" priprema se sa dinstanim lukom, paradajzom i osnovnim začinima koji se kombinuju sa jajima da bi se dobila ukusna pav masala od jaja. Ova ulična hrana se priprema sveža sa unapred pripremljenim seckanim povrćem i sastojcima, brzo se mešaju sastojci i pripremaju jaja. Recept zahteva velikodušnu količinu putera i ulja da biste dobili neverovatne ukuse u pav masali od jaja.
Sastojci
- 1 sitno seckani luk
- pola kašičice paste od belog luka i đumbira
- 3 sitno seckana paradajza
- pola kašičice kima u prahu
- tri četvrtine kašičice korijandera u prahu
- četvrtina kašičice kurkume u prahu
- jedna trećina kašičice garam masala
- 3 jajeta
- seckani listovi korijandera
- čili u prahu
- pav bhaji masala
- puter
- ulje
- so
Priprema
Zagrejte tiganj sa debelim dnom, dodajte kašiku putera i dve kašike ulja. Kad se masnoća zagreje, dodajte jedan sitno seckani crni luk i pržite na srednjoj vatri tri minuta. Dodajte pola kašičice paste od belog luka i đumbira i dobro propržite. Potom dodajte tri sitno seckana paradajza i dobro promešajte.
Stavite pola kašičice soli i dobro promešajte. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri tri minuta. Dodajte pola kašičice kima u prahu, tri četvrtine kašičice korijandera u prahu, četvrtinu kašičice praha kurkume, jednu trećinu kašičice garam masale, kašičicu čili praha, tri četvrtine kašičice pav bhaji masale i dobro promešajte. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri jedan minut. Dobro promešajte i dodajte pola šolje vode. Nastavite da mešate i kuvajte minut.
Dodajte dva jajeta i dobro promešajte.
Sada dodajte četvrtinu kašičice soli, dve kašike iseckanih listova korijandera i dobro promešajte. Uklonite jaje bhurji iz tiganja.
Sada u isti tiganj dodajte jednu kašičicu ulja i jaje. Stavite prstohvat soli, prstohvat pav bhaji masale, prstohvat čilija u prahu, pa pokrijte i kuvajte na laganoj vatri dve minuta. Uklonite omlet.
U isti tiganj dodajte kašiku putera, malo listova korijandera, prstohvat pav bhaji masale i dobro promešajte. Stavite dva peciva i pecite ih dobro sa obe strane na srednjoj vatri jedan minut.
Stavite tostirani pav i na njega rasporedite bhurji. Spustite omlet na vrh i pokrijte drugom lepinjom.
Ukusna pav masala od jaja je spremna za uživanje.
Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet
(Telegraf.rs)
Video: Đole prognoza
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.