Božićni post je počeo u ponedeljak, 28. novembra i trajeće narednih 40 dana, namenjenih pročišćenju duše i tela.
Za vreme ovog posta svaku krsnu slavu obeležavamo uz posnu trpezu. Na njoj će se obično, kao kruna svega, naći riba kao glavno jelo.
Ukoliko ne znate kako da pravilno, ali istovremeno brzo i efikasno očistite ribu, poslušajte savete koje daje Nemanja Jovanović iz ribarnice "Tropico". Ove godine, čini se da se najviše prodaje morska riba, prema Nemanjinim rečima, ali uvek se kupuju i pastrmka, šaran i som.
On je izabrao rečnu ribu smuđ i počeo da skida krljušt strugalicom, odnosno češagijom. Naravno, ukoliko je ne posedujete, poslužiće i oštar nož, samo pratite šta Nemanja radi.
On temeljno skida krljušt i potom nožem otvara ribu kako bi izvadio iznutricu. Napominje da je najvažnije lepo izvaditi škrge koje u sebi zadržavaju mulj i pesak. Ribu je potom potrebno temeljno oprati i spremna je za dalju pripremu.
Video: Saveti profesionalnog kuvara: Evo kako najlakše da očistite svežu ribu
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Joker99
Amaterski brate
Podelite komentar