Trendovi u bojama za zidove: Ovo su najpopularnije boje u 2022. za osveženje životnog prostora

 
 
  • 0

Stručnjaci se slažu da će boje zasnovane na majci prirodi – od bujne zelene do preplanule boje pustinje – postati sve popularnije ove godine

Bez obzira na to da li ćete svoju dnevnu sobu obradovati dugoočekivanim krečenjem, završiti jednogodišnje renoviranje kuhinje ili osvežiti dečji prostor, odabir boje koja oživljava vašu viziju može da napravi ili pokvari konačni izgled.

Ove godine, neutralne nijanse inspirisane prirodom, retro svetle i vanvremenske bele boje trebalo bi da budu vaša omiljena opcija za stvaranje toplih, prijatnih i personalizovanih prostora.

Kada se upuštamo u krečenje i renoviranje životnog prostora, uvek nam je osnovni cilj da naši domovi daju utisak utočišta i udobnosti, a tome će, kako je predstavio i sajt "Marte Stjuart",svakako doprineti trendovi boja koji će dominirati u 2022. godini, a koji crpe inspiraciju iz prirode, zemljanih, toplih tonova.

Stručnjaci se slažu da će boje zasnovane na majci prirodi – od bujne zelene do preplanule boje pustinje – postati sve popularnije ove godine.

Tokom proteklih nekoliko godina počeli su da dominiraju neutralni elementi, a održivost i organski život se pojavljuju kao ključni trendovi dizajna. Ovo će kulminirati 2022. sa tonovima kao što su taupe, bež, biskviti i pečurke, zajedno sa nijansama inspirisanim prirodom, posebno zelenim.

Norman Reedus, Norman Ridus, Diane Kruger Dajen Kruger vila kuca Foto: COMPASS / Planet / Profimedia

Stručnjak za boje Eni Sloun predviđa sličnu paletu:

- Zamislite maslinastozelenu, peščanoneutralne i glinene nijanse terakote. Ova vrsta pustinjske palete uvek izgleda luksuzno i sigurno, bilo na zidovima ili tekstilu ili čak kao šminka za oči, kao i sve veća zastupljenost dubljih tonova kore ili malo bleđih peščanih nijansi sa plaže, peščanobraon ili zemljanih nijansi kao što je kakao. Sve ove nijanse braon deluju kao neutralne, ali nude dinamičniju i raspoloženiju vibraciju od tradicionalne neutralne. Posebno su privlačne nijanse kao što su kakao, pesak, pa čak i čokolada koje imaju isti organski dodir kao i trendovske boje poput rđe i terakote, ali odišu bezvremenskim efektima i toplinom - objašnjava ova kreatorka.

Boje kojima postižete lični pečat

Boje koje upadaju u oči vam omogućavaju da dodate sopstvenu ličnost svom prostoru - što je posebno važna nadogradnja nakon što ste proveli toliko vremena kod kuće. Naši domovi mogu biti vrhunski oblik samoizražavanja – oni odražavaju ko smo mi.

Neke popularne porodice boja koje vidimo su osvežene osnovne boje – usudite se da izaberete narandžastorvenu, puterastožutu ili prašnjavo plavu, kao i neku od razigranih pastela. Personalizacija vašeg doma može se postići i sa srednjovekovnom narandžastom, modernom lavandom ili bojom kupine.

uredjenje stana Foto: Shutterstock

Nova stara neutralna

Renoviranje vašeg doma umirujućom zelenom bojom na zidovima, dodavanje boje narandžastom ormariću ili uživanje u dubokoj trpezariji boje kakaoa nude mogućnost da lako nadogradite svoj prostor, ali nikada ne treba da potcenjujete osvežavajuće kvalitete klasične bele.

Postoji milion sjajnih boja i nijansi, ali ništa nije tako postojano i bezvremensko kao topla bela. Iako je primetan porast interesovanja za nijanse zelene — od tonova mahovine do maslinastih — neutralni klasici će uvek vladati.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA