Jagode mnogi opisuju kao ukus proleća i leta i retko ko ne voli ovo neodoljivo crveno voće. Međutim, jagode su veoma osetljive na visoke temperature, pa je važno kako ih čuvamo da se ne bi pokvarile.
Jagode zahtevaju posebnu negu i čuvanje da bi što duže trajale posle kupovine. Ukoliko planirate da ih odmah pojedete, najbolja opcija je da ih ostavite na sobnoj temperaturi, na kuhinjskom pultu. Međutim, ako želite da im produžite trajanje, frižider je najbolji izbor.
Takođe, ukoliko ne planirate da odmah pojedete jagode - nemojte ih prati. Jagode će ostati sveže kada su suve i hladne, a svaka dodatna vlaga omekšaće ih i podstaći rast buđi. Dakle, operite jagode onda kada planirate da ih jedete.
Ostavite peteljke na jagodama
Ostavite zelene stabljike na svežim jagodama kada ih čuvate u frižideru. Netaknute stabljike će da zaštite unutrašnjost jagoda i da priduže njihovo trajanje.
Video: Nakon ovog videa jagode ćete prati samo ovako i nikako drugačije
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.