2 trika pomoću kojih ćete ukloniti masnoću sa roštilja: Sve potrebno već imate kod kuće
Čišćenje roštilja i alata za roštiljanje možda nije najuzbudljivija aktivnost u vašim prazničnim planovima, ali ako planirate da kuvate na otvorenom, to je zadatak koji se mora obaviti.
Na gril se lepi prljavština i mast, a čišćenje je često zamorno i dugotrajano, ali srećom postoje trikovi koji će vam olakšati ovaj posao.
1. Čišćenje sirćetom
Sve što vam je potrebno za ovaj trik su:
- 2 čaše sirćeta
- 2 čaše vode
- 3 pune kašike sode bikarbone
- alumunijumska folija
- metalna žica
U bocu sa raspršivačem sipajte vodu i sirće, pa rastvor naprskajte na rešetke roštilja, onda ravnomerno svuda stavite i sodu bikarbonu. Bilo bi idealno da ovo radite na raširenoj kesi, kako bi se tečnost zadržala.
Alumunijumsku foliju zgužvajte i naprskajte rastvorom od sirćeta i vode i dobro istrpljate unutrašnjost roštilja, a metalnim žicom rešetke.
Kada završite sa ribanje, roštilj i reštke isperite mlakom vodom.
2. Luk i sirće
Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoća što brže rastvorila. Potom uzmite polovinu crnog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja.
Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.
Video: Najbolji roštilj za 1.maj
(Telegraf.rs)
Video: Siniša je od druga dobio bubreg: "Jedan je Branko, sada smo braća za ceo život"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
vladimirp.
Posle posla, žičana četka, pre posla okrajak slanine i ništa više.
Podelite komentar