2 trika pomoću kojih ćete ukloniti masnoću sa roštilja: Sve potrebno već imate kod kuće

   ≫ 
  • 1
Roštilj Foto: Shutterstock

Čišćenje roštilja i alata za roštiljanje možda nije najuzbudljivija aktivnost u vašim prazničnim planovima, ali ako planirate da kuvate na otvorenom, to je zadatak koji se mora obaviti.

Na gril se lepi prljavština i mast, a čišćenje je često zamorno i dugotrajano, ali srećom postoje trikovi koji će vam olakšati ovaj posao.

1. Čišćenje sirćetom

Sve što vam je potrebno za ovaj trik su:

  • 2 čaše sirćeta
  • 2 čaše vode
  • 3 pune kašike sode bikarbone
  • alumunijumska folija
  • metalna žica

U bocu sa raspršivačem sipajte vodu i sirće, pa rastvor naprskajte na rešetke roštilja, onda ravnomerno svuda stavite i sodu bikarbonu. Bilo bi idealno da ovo radite na raširenoj kesi, kako bi se tečnost zadržala. 

Alumunijumsku foliju zgužvajte i naprskajte rastvorom od sirćeta i vode i dobro istrpljate unutrašnjost roštilja, a metalnim žicom rešetke.

Kada završite sa ribanje, roštilj i reštke isperite mlakom vodom.

2. Luk i sirće

Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoća što brže rastvorila. Potom uzmite polovinu crnog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja.

Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.

Video: Najbolji roštilj za 1.maj

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimirp.

    8. maj 2022 | 15:00

    Posle posla, žičana četka, pre posla okrajak slanine i ništa više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA