Nemojte bacati omotač ove namirnice: Napravite prirodno đubrivo koje će vaše biljke obožavati
Poznato je da su jaja puna proteina, vitamina i minerala te da spadaju među najhranljivije namirnice na svetu.
Ali nisu samo jaja zdrava, već i njihova ljuska.
Ljuska kokošijeg jajeta sastoji se od 96% kalcijum-karbonat kristala, koji su međusobno vezani za proteine.
Zbog toga su one odlično prirodno đubrivo.
Ljuske morate što bolje usitniti pre primene.
Najbolje bi bilo usitniti ih u fini prah, međutim u kućnoj varijanti može poslužiti i električni mlin za kafu.
Usitnjene ljuske od jaja možete dodati na dno rupe prilikom sadnje ili ih razbacati po površini zemljišta.
Ljuske možete i zaorati nakon što ih pospete po površini zemljišta kako bi ubrzale razlaganje.
Uputsvo pogledajte u videu na početku teksta.
Video: Otkrivamo vam koje biljke najbolje rastu kada su u hladu: Lako se održavaju i svi ih vole
(Telegraf.rs)
Video: Stamenković: Naša jedina pravila su položena zakletva i zakoni naše zemlje
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Komsinica Cica
Ja ih ubacim u neku kantu s vodom, da odstoji, i time zalivam cvece. Lako i korisno..
Podelite komentar