Kako da pripremite savršeno hrskavu slaninicu: Trik koji je oduševio korisnike interneta
Ukoliko ste ljubitelj slanine, ali ne volite količinu masti koja se nalazi u njoj, onda će vas ovaj trik posebno obradovati.
Na društvenim mrežama Facebook i TikTok jedan gurman otkrio je kako uspeva da eliminiše višak vode i višak masnoće iz slanine, posle čega ona postaje savršeno ukusna i hrskava.
Sve što bi trebalo da uradite jeste da listove slanine nanižete na duži drveni štapić, a onda ga stavite preko rešetke šporeta tako da listići slanine vise.
Ispod rešetke obavezno stavite tepsiju - tu će se skupljati višak vode i masnoće iz slanine dok rerna bude bila uključena. Ako na dno tepsije stavite aluminijumsku foliju, kasnije nećete morati da perete tepsiju - biće dovoljno da uklonite foliju.
Najbolje je da rernu uključite na 180 stepeni. Kad slaninica dobije zlatnorumenu boju, to je znak da je gotova.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
A. P
Lepsa je slanina vise zara izmedu dva belutka kamena pored reke u prirodi pored dobrog izvora vode. Prirodni ambijent sa ukusom zdravog vazduha.
Podelite komentar