5 top saveta za uređenje male spavaće sobe

 
  • 0

Ako imate malu spavaću sobu, ne brinite, niste jedini - to je jedan od najčešćih problema u uređenju životnog prostora

Postoji mnogo ideja i trikova da "dodate kvadraturu", ali svi oni u suštini rade dve stvari. Prva je vizuelni doživljaj - kako da zavarate oko da vidi spavaću sobu kao veću nego što zapravo jeste.

Druga je pitanje praktičnosti i funkcionalnosti - kako da maksimalno iskoristite prostor sobe. Sa pravim nameštajem i kreativnim idejama, možete učiniti da i čak najmanja spavaća soba postane lepa, udobna i funkcionalna. Evo naših 5 top saveta za uređenje male spavaće sobe.

Koristite svetlu paletu i neutralni kolorit

Zlatno pravilo za uređenje malih prostora je da ga ispunite belinom i svetlim bojama. Okrečite zidove belom bojom, odaberite nameštaj belih, bež ili svetlih tonova i tako vizuelno "otvorite" mali prostor. Belina u enterijeru uklanja svaki osećaj skučenosti i daje svetlost i prozračnost prostoru, čineći da mala spavaća soba izgleda veća. Ali to ne znači da vaša spavaća soba mora da izgleda sterilno.

Da razbijete monotoniju i unesete raznolikost možete kombinovati različite materijale i teksture i dodati akcentne boje pomoću detalja, ali promišljeno – ostanite neutralni, prirodni tonovi u svetlim nijansama dodaće pravu količinu topline.

Klizni plakari sa ogledalima povećavaju prostor

Najbolji trik da prevarite oko i stvorite iluziju većeg prostora je pomoću ogledala, koja reflektuju prostor, dodaju dubinu i vizuelno udvostručuju prostor. Za male sobe je praktično da ormari na vratima imaju ogledala - učiniće sobu vizuelno većom, a istovremeno će vam olakšati isprobavanje odevnih kombinacija.

Možete klizni plakar sa ogledalom postaviti nasuprot prozora tako da povećate prirodno svetlo koje ulazi u sobu. Ormar kao što je model Tesla u salonima nameštaja Dalas, unosi sjaj i eleganciju u svaki enterijer, istovremeno čineći da vaša mala spavaća soba izgleda velika i raskošna.

Klizna vrata Foto: Shutterstock

Pametno izaberite i organizujte ormar

Kada imate malu spavaću sobu, razmišljajte vertikalno! Možda nemate mnogo prostora na podu, ali zato uz pomoć dobrog ormara možete efikasno iskoristiti površinu zidova. Zato je važno da pametno izaberete ormar, tako da ima dovoljno prostora za skladištenje i sistem kombinacija komponenti kao sto su police, fioke, šipke za vešalice i ostale pregrade. Takav ormar će omogućiti da maksimalno organizujete i iskoristite svaki milimetar prostora.

Iskoristite prostor ispod kreveta

Birajte francuski ležaj koji ima ugrađeni prostor za odlaganje stvari, neku vrstu skrivenog skladišta. Ovakav krevet zaista može učiniti vaš život mnogo lakšim u maloj spavaćoj sobi. Njegov skriveni prostor vam daje dosta mesta, praktično kao da imate još jedan plakar. U njemu možete skladištiti posteljinu, jorgane, ćebad, sezonsku garderobu i ostale stvari. Tu su vam stvari lako dostupne kada je to potrebno, a ne zauzimaju dragoceni prostor u maloj spavaćoj sobi.

Francuski ležaj Foto: Dallas

Koristite nameštaj kreativno i višenamenski

Kada imate malu spavaću sobu morate razmišljati kreativno. Budite fleksibilni pa koristite multifunkcionalni nameštaj, tako da vam jedan komad služi za više namena. Na taj način imaćete manje nameštaja i uštedećete prostor.

Tako umesto noćnog stočića pored svog kreveta možete da postavite toaletnu komodu, kao što je Tesla Ecru Gold. Toaletna komoda ima savršenu površinu potrebnu za sve vaše sitnice koje držite pored kreveta, pa može poslužiti i kao noćni stočić. Za razliku od stočića, komode imaju i prostorane fioke, pa istovremeno služe i za odlaganje stvari.

Dallas nameštaj za vašu spavaću sobu

Ukoliko tragate za idealnim nameštajem koji bi se uklopio u vašu spavaću sobu, u salonima Dallas nameštaja možete pronaći razne modele, među kojima i komad nameštaja po svom ukusu i po meri svog prostora. Kompletan asortiman možete pogledati na njihovom veb-sajtu ili u salonima u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu i Novom Pazaru.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA