Tiganj je deo posuđa koji skoro svaka osoba koristi svakodnevno u pripremi jela i upravo je to razlog zbog kog se prilično brzo uprlja.
Domaćice znaju koliko je teško detaljno oprati tiganj od masnoće i ostatka zagorele hrane. Međutim, postoji mnogo veći problem koji većini zadaje glavobolju, a u pitanju je njegova zadnja strana.
Kod ovog problema ne pomažu jaka hemijska sredstva za čišćenje, ali, na sreću svih domaćica i za ovu, naizgled, nerešivu situaciju postoji jednostavno rešenje.
Za ovaj trik potrebno vam je:
- prstohvat soli
- metalna žica
- prostohvat sode bikarbone
- deterdžent
- 100 ml sirćeta
- papirni ubrus
Na zadnju stranu tiganja pospite so i sodu bikarbonu, pa sipajte deterdžent, oko 50 mililitara. Sve dobro istrljajte metalnom žicom, pa prekrijte dno tiganja papirnim ubrusima i prelijte ih sirćetom.
Ostavite da odstoji 10 minuta, pa skinite ubruse i operite tiganj deterdžentom i mlakom vodom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
dziber iz beograd
Novi tiganj kosta isto kao i potrosene supstance za ciscenje
Podelite komentar
Aaaa
Odlično. Sve skida.Isprobano!
Podelite komentar