Ove 3 vrste sobnih biljaka će biti hit godine: Ukrasite dom po poslednjim trendovima

 
 
 ≫ 
  • 0

Sobne biljke uvek su dobra ideja kada želite da unesete svežinu i živost u prostor

Nega biljaka, biljke, sobne biljke, cveće Foto: Shutterstock

Sobne biljke uvek su dobra ideja kada želite da unesete svežinu i živost u prostor. Uvek možete da računate na to da će svakom prostoru, bilo da je privatni ili poslovni, dati dašak zelenila i prirode, da će ga oplemeniti.

Za one koji naginju estetici urbane džungle, biljke mogu da učine da se život u zatvorenom prostoru pretvori u prijatan boravak na egzotičnom mestu, bez napuštanja doma.

Ali sa toliko različitih vrsta u kojima je moguće uživati, odabir sobne biljke predstavlja nekada glavobolju umesto zadovoljstvo.

Bilo da vam je potrebna dodatna pomoć pri odabiru najboljih sobnih biljaka za ulepšavanje vaše postojeće kolekcije ili ispunjavanje novogodišnjih odluka oko negovanja zelenijeg načina života, obratite pažnju na ove vrste, jer stručnjaci kažu da će one biti najtraženije u 2022. godini.

Velike sobne biljke

Sve su više u modi veće sobne biljke. Kako se više ljudi vraća na rad iz kancelarija, postaće inspirisani većim biljkama koje vide da uspevaju u kancelarijskim prostorima. Uglavnom će odabir pasti na biljke poput rajske ptice i fikusa, koje definitivno transformišu prostor.

Puzavice i cvetnice

Prema Jaremi Osofskoj, dizajnerki enterijera, cvetnice i puzavice biće u trendu. Jedna od njih je i kalanhoja, koja je ujedno i sukulent. Uspeva u sušnim sredinama i važi za kućno cveće koje se lako neguje.

Paprati

Sve paprati, poput lisnate sorte, bitće popularne ove godine. Sjajne su za držanje u vlažnoj prostoriji kao što je kupatilo, samo da imaju prirodni izvor svetlosti.

Paprati su lake za negu, a njihovi bujni listovi će sigurno upotpuniti prostor.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljeno prvo kolo Izabranih dela Svetislava Basare na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA