Pite koje se prave sa malo kora, a puno fila većini su omiljene. Ona koju većina ljudi obožava je - pita sa višanja. Možda je razlog tome što vas podseća na miris bakine kuhinje i bezbrižno doba.
Bilo kako bilo, piti s višnjama skoro niko ne može da odoli.
Sastojci:
- 500 gr kora
- 600 gr višanja
- 5 jaja
- 180 ml jogurta
- 200 gr griza
- 100 ml ulja
- 200 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite smesu od jaja, jogurta i ulja, a onda dodajte prašak za pecivo, griz i šećer. Ovom smesom mažete svaku koru, 3 ukupno, a na treću rasporedite 150 grama višanja.
Postupak ponavljajte sve dok vam ne nestane kora.
Kore savijte u rolat i ređajte u pleh koji ste prethodno nauljili. Smesom koja vam je ostala prelijte rolate i stavite da se peku na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kada je gotova, vlažnu krpu stavite preko pite i ostavite 15 minuta, pa onda sve pospite sa šećerom u prahu.
Sačekajte da se ohladi, pa isecite i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Video: Sija kao Las Vegas! Svetleći kamion u novogodišnjoj noći krstari zlatiborskim drumovima!
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ivan s
Miris Vojvodine
Podelite komentar
Peki
Sve to ali umesto visanja staviti .Malina je rajsko vocemaline
Podelite komentar
Теа
Баке нису овако премазивање коре,а посебно нису користиле прашак за пециво.
Podelite komentar