Ručak na stolu, a kuhinja blista: 5 trikova za bržu pripremu hrane i manje nereda

   ≫ 
  • 0
kuvanje, hrana Foto: Pixabay

Za pripremu mnogih jela koja sadrže više vrsta voća i povrća koje treba oljuštiti i iseckati često treba dosta vremena, pa je dobro znati da postoje trikovi uz koje to možete učiniti brže i efikasnije.

Osim toga, uz ove savete imaćete neuporedivo manje nereda.

Trik sa belim lukom

Beli luk možete staviti u plastičnu kesicu i gnječiti ga nožem. I daska i nož ostaće čisti.

Kako biste lakše skinuli koru sa belog luka, zagrejte ga desetak sekundi u mikrotalasnoj, trebalo bi samo da sklizne.

Brzinsko ljuštenje krompira

Da se ne biste mučili ljuštenjem velike količine krompira za više ljudi, jednostavno oko sredine svakog krompira zarežite koru i stavite ih da se kuvaju. Kad su gotovi, kora će samo skliznuti sa njih.

Krompir Foto: Pixabay

Lakše seckanje povrća

Kako biste što brže sekli voće i povrće, stavite ga u zamrzivač sat vremena pre kuvanja. Da se povrće i voće ne lepi kada ga seckate, namastite nož.

Pranje rendea

Premažite rende sa malo ulja pre upotrebe. Sir i slična lepljiva hrana bez problema će se oprati.

Rende, rendanje, rendani sir Foto: Pixabay

Bez nereda posle čišćenja voća i povrća

Ogulite voće i povrće na parčetu aluminijumske folije ili papiru od starih novina, umotajte ostatke i bacite u smeće. U tren oka radna površina je čista.

Da vam povrće koje seckate ne beži po dasci, pospite je sa malo soli.

Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA