Ručak na stolu, a kuhinja blista: 5 trikova za bržu pripremu hrane i manje nereda
Za pripremu mnogih jela koja sadrže više vrsta voća i povrća koje treba oljuštiti i iseckati često treba dosta vremena, pa je dobro znati da postoje trikovi uz koje to možete učiniti brže i efikasnije.
Osim toga, uz ove savete imaćete neuporedivo manje nereda.
Trik sa belim lukom
Beli luk možete staviti u plastičnu kesicu i gnječiti ga nožem. I daska i nož ostaće čisti.
Kako biste lakše skinuli koru sa belog luka, zagrejte ga desetak sekundi u mikrotalasnoj, trebalo bi samo da sklizne.
Brzinsko ljuštenje krompira
Da se ne biste mučili ljuštenjem velike količine krompira za više ljudi, jednostavno oko sredine svakog krompira zarežite koru i stavite ih da se kuvaju. Kad su gotovi, kora će samo skliznuti sa njih.
Lakše seckanje povrća
Kako biste što brže sekli voće i povrće, stavite ga u zamrzivač sat vremena pre kuvanja. Da se povrće i voće ne lepi kada ga seckate, namastite nož.
Pranje rendea
Premažite rende sa malo ulja pre upotrebe. Sir i slična lepljiva hrana bez problema će se oprati.
Bez nereda posle čišćenja voća i povrća
Ogulite voće i povrće na parčetu aluminijumske folije ili papiru od starih novina, umotajte ostatke i bacite u smeće. U tren oka radna površina je čista.
Da vam povrće koje seckate ne beži po dasci, pospite je sa malo soli.
Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.