Evo zbog čega ne bi trebalo da ubijate paukove u svom domu: Istraživači otkrivaju koliko su korisni!

 
 
  • 4

Oni su deo kućnog ekosistema

Pauk u kući Foto: Shutterstock

Nauka je otkrila zašto ne bi trebalo da ubijamo pauke. Oni su zapravo važan deo prirode, pa isto tako i našeg zatvorenog, kućnog ekosistema.

Mnogi ljudi posmatraju svoje domove kao prostor potpuno izolovan od prirode i insekata, te ne podnose pauke unutra, iako oni zapravo mogu biti korisni.

Istraživanje koje je sproveo tim sa Univerziteta Severne Karoline dokazalo je da, od 50 kuća koje su proverili, u svakoj živi određena količina pauka.

Podrumski pauci ponekad ostavljaju svoje mreže da bi lovili druge pauke na njihovom terenu, oponašajući plen da uhvate svoje "rođake" za večeru, piše TNW.

Pošto su paukovi skloni da pojedu sve što ulove, često ubijaju druge štetne insetke u kući, kao na primer komarce ili stonoge.

Istraživači su naglasili da je strah od paukova sasvim prirodan, ali da su oni zapravo fascinantna stvorenja koja oslobađaju naš stan od drugih insekata.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Dodika sa Putinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😉

    20. mart 2021 | 17:01

    Stari su govorili nemoj ubijati pauka u kuci niti izbacivati pauka iz kuce! Neces imati pare...

  • Haaaa

    20. mart 2021 | 15:41

    Idi begaj

  • baba Živka

    20. mart 2021 | 16:05

    Koliko znam pauci svoje žrtve love u mreži a stonoge ne lete pa da upadnu u mrežu. Znaći li to da po stanu treba da imamo što više tih mreža zbog jednog komarca ili muve? Ko je ovo odvalio svaka mu čast.😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA