5 razloga zašto je friteza na vruć vazduh neophodna
Isto možemo reći i za hrskavu piletinu, kolutiće od luka, a tek za krofne… Primećujete šta je zajedničko svim ovim specijalitetima? Način pripreme, odnosno prženje u “dubokom ulju” je glavni krivac zbog kog se naši omiljeni obroci smatraju i najvećim grehom po naše zdravlje.
Šta ako bismo vam rekli da postoji uređaj uz koji ćete uživati u ukusnim jelima, a nećete brinuti o suvišnim kilogramima, ili još gore, potencijalnim srčanim oboljenjima? Aparat koji će vam ujedno uštedeti vreme i olakšati pripremu obroka?
Ukoliko mislite da ovakav uređaj ne postoji - prevarili ste se!
Aparat za pripremu hrane koji razbija sve prerasude
Aparat koji zvuči kao magija, ali je i te kako realan i funkcionalan je, ni manje ni više nego - friteza! Nije ništa čudno ako vas ovo iznenađuje, jer je većini prva asociacija na fritezu fast food restoran, kao i litre i litre ulja koje se potroše prilikom pripreme hrane koja je često masna i na prvi pogled, a tek zalogaj.
Odgovor na vaše probleme nije klasična friteza, koja nosi više štete nego koristi, već praktična friteza na vruć vazduh, koja razbija sve predrasude o prženju hrane i omogućava vam da pripremite ukusne, a zdrave obroke za sve ukućane, članove porodice i prijatelje.
Nakon što se detaljnije upoznate sa svim prednostima ovog modernog uređaja, shvatićete zašto je neophodan deo svake kuhinje i sigurno poželeti da bude deo i vašeg domaćinstva.
#1 Ukusni obroci sa do 80% manje masti
Friteza na vruć vazduh pojmu “prženje” daje sasvim novu dimenziju. Uz nju ćete zaboraviti na beskonačno dodavanje ulja, dodatne salvete i ubruse sa strane koje vam služe kako bi upili masnoću sa hrane, i što je najvažnije - grižu savesti prilikom konzumiranja omiljenih jela.
Prženje u ovoj fritezi podrazumeva kruženje vrelog vazduha oko namirnica, što predstavlja neuporedivo zdraviju alternativu klasičnom prženju, jer ne zahteva dodatak u vidu ulja ili drugih masnoća kako bi namirnice bile spremne.
Manjak ulja znači i manje nereda, manje neprijatnih mirisa, kao i manje mogućnosti da ručak kome se toliko radujete zagori.
Dakle, ukoliko ne želite da odustanete od omiljenih obroka, izaberite kvalitetne kuhinjske aparate poput Lupo Marshall friteze za prženje bez ulja i uživajte u ukusnoj hrani sa do 80% manje masti.
#2 Priprema različitih namirnica i obroka
Iako su prva asocijacija na fritezu pomfrit i drugi proizvodi karakteristični za restorane brze hrane, istina je da u ovom uređaju možete pripremiti niz različitih namirnica i obroka. Friteza bez ulja je odlična i za pečenje mesa, pa čak i povrća, pa tako u njoj možete pripremiti kompletan obrok za koji ćete biti sigurni da je najzdraviji izbor za vaše ukućane.
Lupo Marshall friteza poseduje i izuzetno koristan dodatak: rešetku za ražnjiće i grilovanje, uz koju možete napraviti i interesantne kombinacije mesa i povrća na štapiću, i tako oduševiti svoje goste hranom koja ne samo da je ukusna, već izgleda kao da je iz restorana.
Ovaj kuhinjski aparat može služiti i za pripremu poslastica koje su sinonim za “tešku i masnu hranu”, kao što su sočne krofne kojima niko ne može da odoli. Pravi primer višenamenskog, savremenog kuhinjskog aparata koji će obogatiti vašu kuhinju (i trpezu)!
#3 Kvalitetan uređaj koji će vas dugo služiti
Kao i za bilo koji drugi uređaj, i kada je u pitanju friteza za prženje bez ulja, na tržištu ćete naći različite, manje ili više kvalitetne verzije. Neka vas izgled ne zavara - on može biti sličan i kod friteza koje nemaju baš najbolje performanse. Ovakav uređaj treba pažljivo birati, kako bi vas dugo služio.
Kvalitet izrade i premaza unutrašnje posude friteze je neretko najznačajnija razlika. Kako se unutrašnjost uređaja ne bi oštetila nakon samo nekoliko korišćenja, birajte fritezu koja poseduje otporan, nelepljiv i dugotrajan premaz. Online prodavnica kuhinjskih aparata Lupo Marshall nudi baš ovakvu, kvalitetnu fritezu na vruć vazduh, koja je bez ikakve sumnje dugoročno isplativa investicija, kako za vaš džep, tako i za vaše zdravlje!
#4 Jednostavna priprema obroka
Kada se pomene zdrava ishrana, često je prva asocijacija komplikovana priprema obroka. Još jedna predrasuda na koju ćete nakon pripreme obroka u Lupo Marshall fritezi bez ulja zaboraviti!
Priprema hrane je izuzetno jednostvna - u fritezu stavite željene namirnice (začinjene po potrebi), podesite željenu temperaturu (moguće je pečenje od 800C do 2000C), okrenite tajmer i čekajte.
Naravno, podrazumeva se da ne morate čekati pored uređaja, zahvaljujući tajmeru do 60 minuta, kao i opciji automatskog isključivanja. Lakše od ovoga zaista ne može, zar ne?
#5 Značajna ušteda vremena
Friteza na vruć vazduh je vaš saveznik u borbi za bolje zdravlje i vitku liniju, ali prednosti koje nosi sa sobom se značajno odražavaju na celo domaćinstvo.
Kapacitet korpe Lupo Marshall friteze na vruć vazduh je 4 l, što znači da u njoj možete efikasno pripremiti ručak za celu porodicu, bez suvišnog prljanja sudova. Lako se čisti, pa će i nakon pripreme jela vrlo brzo biti spremna za ponovno korišćenje.
Uz ovaj uređaj ćete uštedeti do 50% vremena i energije, koje možete iskoristiti za druge aktivnosti u domaćinstvu, ili još bolje - za odmor nakon napornog dana i zajedničko vreme sa vašim najdražima.
Nema sumnje da je kvalitetna friteza na vruć vazduh uređaj koji je nedostajao vašem domaćinstvu! Jasno je da je ovo dugoročno isplativa investicija - i kada je u pitanju vaše vreme, i kada je u pitanju novac. Opremite svoju kuhinju ovim savremenim aparatom i uživajte u ukusnim i zdravim obrocima sa članovima porodice i prijateljima!
(Telegraf.rs/PR)
Video: Osuđenici u Okružnom zatvoru okitili jelku!
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Djordje
Koristim par meseci, dobra stvar. Pomfrit je super, a za meso preporučujem mix začina i malo masniji komad. Tada ispadne baš brutalno ukusno.
Podelite komentar
Julijana
Neizostavan uređaj za ljubitelje pomfrita! Najbolje ulaganje u kuhinjske uređaje do sada! 5/5
Podelite komentar
Ognjen
Odlična!
Podelite komentar