Greška koju najčešće pravimo kada pronađemo novčić u Božićnoj česnici: Evo šta sa njim treba uraditi

 
 
 ≫ 
  • 18

Narodna verovanja koja će vam doneti sreću i blagostanje

Bozicna cesnica Foto: Shutterstock

Jedan od najvećih običaja za Božić jeste upravo lomljenje česnice i traženje novčića koji simboliše sreću, zdravlje i bogatstvo.

Narodno verovanje kaže da će život onoga ko pronađe novčić obilovati blagostanjem i, pre svega novcem, ali podjednako je važno da svi ukućani pojedu svoj deo hleba bilo da u njemu ima novčića ili ne. Tako će, prema narodnom verovanju, svi imati snage i zdravlja u tekućoj godini.

Međutim, mnogi ne znaju šta se zapravo radi sa novčićem koji pronađu. Obično se on skloni negde i čuva, ali običaj nalaže drugačije.

Ako ste baš vi pronašli novčić u ovogodišnjoj česnici onda bi neko iz vaše porodice trebalo da ga otkupi drugim novcem od vas, a zatim stavi na ikonu pored koje ćete ga čuvati do sledećeg Božića, kako biste cele godine bili srećni i bogati.

A najlepši i najjednostavniji recept za Božićnu česnicu možete pročitajti OVDE.

Video: Božićna trpeza ne postoji bez nje: Česnicu ćete lako napraviti ako pratite ovaj recept

 

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica Cica

    7. januar 2021 | 11:54

    Ja sam i mesila cesnicu i nasla novcic. Daj Boze blagostanja, kad imam ja novca, imace i mija porodica.. Al prvo zdravlje zelim svima.. Hristos se rodi.!

  • Dana

    7. januar 2021 | 15:18

    I ja sam mesila česnicu i našla novčić. Daj Bože zdravlja i blagostanja mojoj porodici, celom svetu i meni. HRISTOS SE RODI!

  • Vota

    7. januar 2021 | 11:27

    Da ga nisam cuvao ne bi dobio 5 hiljade pa 100 evrica pa opet 5 somica i evo sad jos 6% povecanje penzije.Ako da Bog i ove god. da ga pronadjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA