4 fantastična trika za uklanjanje neprijatnih mirisa nakon kuvanja zaprške ili prženja ribe

 
 
 ≫ 
  • 0

Savršeni trikovi

Foto: Pixabay.com

Često se u prostoriji, naročito tokom zimskog perioda, osećaju neprijatni mirsi ustajalog vazduha ili zaprške. Ponekad ni kuhinjski aspirator nema snagu da "usisa" sav miris kada se recimo prži riba ili kuva sarma...

Ipak, rešenje postoji.

U šerpu sipajte litar vode i dodajte cimeta ili nekog drugog začina čiji miris volite i pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu dok polako isparava.

Ukoliko ste temeljno očistili frižider, a još uvek se oseaju mirisi hrane, ostavite šoljicu s talogom od kafe da odsoji par sati u frižideru. Kafa inače neutrališe i druge mirise.

Miris zagorelog mleka otklonićete tako što ćete ga izručiti u čistu posudu i prekriti čistom krpom presavijenom na četri dela.

Prilikom barenja ribe, dolijte malo mleka, meso će biti ukusnije, a miris neutralisan.

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA