Ako ne želite da vam se hrana pokvari, morate da znate kako pravilno da skladištite namirnice. Postoje proizvodi kojima nikako nije mesto u špajzu, iako ih mnogi tamo drže.
Paradajz sos
Možite da držite sos od paradajza u ostavi ako ga još niste otvorili, ali čim ga otvorite, morate da ga premestite u frižider.
Banane
Ako ih držite napolju, banane nastavljaju da sazrevaju dok se ne pokvare. Stoga, ako nećete odmah da ih pojedete, stavite ih u frižider.
Čokoladni sirup
Ako ga držite u ostavi, pokvarićete mu ukus. Zato ga držite u frižideru.
Kukuruz
Ako klas kukuruza ostavite na sobnoj temperaturi, on može izgubiti do 50 odsto šećera.
Integralno brašno
Ako brašno držite u frižideru, mnogo će duže ostati sveže, i neće se tako lako pokvariti.
Neslani puter
Stručnjaci kažu da se samo soljeni puter može držati na sobnoj temperaturi, jer se u suprotnom skupljaju u njemu bakterije.
Džem i marmelada
Ako ih nakon otvaranja ostavite na sobnoj temperaturi, morate da ih pojedete u roku od dva dana, kako ne biste rizikovali trovanje hranom.
Domaći puter od kikirikija
Ako kupujete puter od kikirikija, slobodno ga ostavite u špajzu, ali ako ga sami pravite ostavite ga u frižideru da se ne bi pokvario.
Sveži začini
Stavite sveže začine u plastične kese ili slično i stavite ih u frižider da budu sveži što duže.
Otvoreno crveno vino
Nakon što ga otvorite i ne popijete do kraja, ostavite crveno vino u frižideru i popijte sutradan. Hladnoća će usporiti proces oksidacije.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
PECA
Pivo obavezno, a ovo ostalo i onako nije bitno.
Podelite komentar
Vaske
Ovo drugo je u redu ali vino mora da se popije isti dan,nema sutra😂
Podelite komentar
Saveti za mlade mame
U frizuderu se drzi griz,kukuruzno i psenicno brasno,pirinac,pasulj. Jer se van frizidera stvaraju leptirici a u pasulju bubice. Mene je mama ucila i tacno je
Podelite komentar