Šargarepa je dugo stajala i počela je da se savija? Primenite ovaj trik i opet će biti hrskava

Sparušena šargarepa ne deluje nimalo primamljivo u salati, niti je možete upotrebiti za pripremu hladno ceđenih sokova ili u vidu dodatka kuvanom obroku.
Ako ste odavno bili na pijaci i stavili šargarepu u frižider, a ona je počela da se savija, možete je osvežiti za samo pet minuta. Sve što će vam biti potrebno jeste čaša obične česmovače!

Sipajte vodu u čašu, spustite sparušenu šargarepu i ostavite je da odstoji pet minuta. Šargarepa će brzo upiti vodu iz čaše i rehidriraće se, pa će biti dobra za pripremu obroka.
@lottiedalzielThis is a game changer 🥕 ##didyouknow ##homehack ##foodwaste ##carrot ##todayilearned ##ecofriendly ##learnontiktok ##budget ##hack ##foodie♬original sound - Lottie Dalziel
Isti trik možete da primenite i za “oživljavanje” celera, mladog luka i sparušene zelene salate - povrće će postati hrskavo i ukusno za jelo.
(Telegraf.rs)
Video: Jedan sasvim poseban pogled na istoriju kroz kaleidoskop proširene stvarnosti
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.