Kada je reč o brzom ručku, sendviči su definitivno jedna od najlakših i najukusnijih opcija, koje možemo da pojedemo u kancelariji ili školi.
Loša stvar je što mnogo puta, bez obzira koliko dobru kombinaciju ukusa napravili, kada u podne otvorite posudu za čuvanje hrane, primetićete da sendvič uopšte ne liči na ukusni obrok koji ste napravili ujutru.
Srećom, postoje određeni trikovi koji garantuju da će hleb ostati hrskav i svež, bez obzira koliko sati je prošlo od pripreme.
Obavezno stavite premaz
Možda deluje paradoksalno, ali dobar sloj premaza je neophodan da bi sendvič "ostao na mestu"! Doslovno rečeno, premaz razdvaja hleb i ostale sastojke, i sprečava da vlaga dopre do hleba. Naš omiljeni izbor su humus, pesto i senf. Ako vam se ništa od gore navedenog ne sviđa, možete ih zameniti sa malo maslaca.
Sastojke za sendvič sipate odvojeno u posudu
Jednako dobra ideja je da sastojke za sendvič stavite u posudu sa hranom odvojeno od hlea.b Dakle, kada se nalazite u kancelariji, možete na licu mesta da sastavite sendvič, kako bi on bio sendvičšto svežiji. Deca će biti oduševljena ovom idejom, koja će ceo proces videti kao zabavu, zbog čega će verovatno pojesti svu hranu koju ste spakovali.
Izaberite pravi hleb
Umesto tost hleba, koji se obično lako pohuje, odaberite klasičan beli, baget, lepinju ili tortilju.
Ako želite tost, ispecite ga
Ako svakako želite da pravie sendvič od tost hleba, ispecite ga! Možda neće izdržati do podne, ali pečenje će isušiti hleb, tako da neće upiti previše vlage tokom dana.
Izbegavajte da dodajete sastojke koji sadrže dosta vlage
Paradajz je, na primer, jedan od onih sastojaka koji će sigurno doprineti da sendvič izgubi svežinu. Ako želite da dodate sastojke poput omleta ili pržene slanine savetovali bismo vam da ih pustite da se ohlade pre pravljenja sendviča.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.