Konačno otkriveno gde zaista treba da držite čokoladu: Postoji samo jedno mesto
Jedna od večnih debata koja se vodi u gotovo svakom domaćinstvu je da li postoji pravo mesto za odlaganje čokolade.
Ako stalno sumnjate u to gde biste trebali da čuvate čokoladu, sigurno niste jedini. Mesto na kom čokolada treba da se čuva je dugotrajna rasprava koja izaziva suprostavljena mišljenja.
Dobra vest je da ćemo možda konačno dobiti odgovor kome smo se nadali, a koji će vas možda iznenaditi.
- Da li je čokoladu pravilno čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi ? - upitao je jedan korisnik Tvitera.
Ispod viralnog tvita usledili su mnogi odgovori, a jedan muškarac koji se predstavio kao vrsni stručnjak, napisao da čokolada treba da se drži na sobnoj temperaturi, ali ne višoj od 21 stepeni Celzijusa.
- Čokoladu uvek treba čuvati na suvom i tamnom mestu, kao što su ormar ili ostava, pri temperaturama nižim od 21 stepeni Celzijusa kako se ne bi narušili njen kvalitet - napisao je on.
Sa njim se slaže i holandski ekspert za čokoladu Luk Oven, koji je ranije kazao za magazin “Staf" (Stuff) da čokoladu ne treba odlagati u frižider, čak i kada su velike vrućine.
Razlog? Zato što ona gubi svoju posebnu aromu, odnosno ne oslobađa ukuse.
Gde vi čuvate čokoladu? Pišite nam u komentarima!
(K.M./Telegraf.rs)
Video: Konferencija za medije povodom prve ugradnje MitraClip uređaja u Srbiji
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
123
U stomaku?? Mračno je i sobne temperature.
Podelite komentar
PECA
Obično je pojedem, pa o čuvanju i ne razmišljam. Zašto komplikovati?
Podelite komentar
Ezra
Ne cuvam ,jedem cokoladu
Podelite komentar