Jednostavan trik u kući pomoću kojeg će vam jagode ostati duže sveže
Ako ste ljubitelj ovog crvenog voća onda vam se sigurno mnogo puta desilo da bacite jagode koje su se bukvalno preko noći pokvarile u frižideru, prenosi rd.com.
U toku je sezona jagoda, a budući da je u pitanju voće koje ima mali broj kalorija slobodni smo da ih jedemo do mile volje.
Pored brojnih pozitivnih strana ovog voća, postoji jedna lošija strana. Jagode se brzo kvare, a niko ne voli da ih jede kada omekšaju, promene boju i ukus.
Otkrićemo vam tajnu kako da održite jagode svežim, a sve što vam je potrebno su sirće, voda i činija.
Za početka u veću posudu sipajte pola šolje sirćeta i dve i po šolje vode pa u tu smesu stavite jagode da odstoje nekoliko minuta.
Sirćetna kiselina će očistiti plesni i bakterije zbog kojih se jagode brže kvare i ne brinite, nakon toga jagode neće imati ukus sirćeta.
Kako biste jagode dobro osušili stavite ih na peškir ili krpu i ostavite ih neko vreme.
Obavezno uklonite svu vlagu jer će to sprečiti buđanje i smestite ih u frižider.
Sada imate sveže jagode koje mogu da traju danima, a ovu metodu možete da primenite na kupine i maline.
(Telegraf.rs/B.K.)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Žika špricer
A zašto bih jagode ostavljao za sutra? Ili imaš svoje pa ubereš koliko ti treba ili kupiš koliko možeš da pojedeš. Zašto komplikovati?!
Podelite komentar
Marko cg primorje
Kakve su u srbiji? Kod nas u cg da ti zatvore oci ne bi znao sta jedes nema onaj miris ukus vjestacke uvozne na oko lijepae a nikakve
Podelite komentar