Genijalan trik da pečeni krompir postane savršeno hrskav: Ovo je vaše buduće omiljeno glavno jelo

Na internetu se može pronaći mnogo verzija pripreme "savršenog pečenog krompira", ali možemo slobodno da kažemo da se ovaj izdvaja svojom posebnom aromom i hrskavošću.
Na internetu se pojavio zdrav i jednostavan recept koji ne zahteva mnogo sastojaka.
Dovoljno je da pripremite nekoliko oguljenih i iseckanih krompira, so, biber, beli i crni luk i dve kocke za supu (pileće, goveđe ili od povrća).
Priprema:
1. Skuvajte krompir i sipajte ga u tepsiju ili pleh.
2. Dodajte ulje i kockice bujona (koje ste prethodno pomešali sa pola šolje vode) i pospite začine.
3. Stavite krompire u rernu zagrejanu na 160 stepeni Celzijusa oko tri sata.

Nakon toga, vaši krompirići će poprimiti zlatkastu boju i zadržaće neverovatnu mirisnu aromu.
Iako je mnoge začudilo to što se krompiri peku tri sata, sigurno vam je poznato da neka jela zahtevaju nižu temperaturu i nešto dužu termičku obradu kako bi bila tako ukusna i hrskava.
Video: Nikako ne bacajte krompir: Možda i vi od njega napravite Rubikovu kocku
(K.M./Telegraf.rs)
Video: Brnabić: Sutrašnja sednica važna za građane, mlade i privredu, očekujem opoziciju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mira
Za tri sata ispecicu prase a ne kuvani krompir. Ne preterujete li mozda?
Podelite komentar
Goran
Tri sata peći krompir u rerni? Proće i večera!
Podelite komentar