Držite kečap u frižideru? Uh, pravite jako veliku grešku
I dok mnogi od nas kečap drže u frižideru, kako bi održali svežinu i sprečili kvarenje proizvoda, stručnjaci tvrde da je to potpuno nepotrebno.
Novo istraživanje koje je sproveo "Which?" je otkrilo da većina ljudi u Velikoj Britaniji ne zna kako se tačno odlažu pojedine namirnice, a neretko se vode pogrešnim informacijama i misle da ispravno postupaju kada određenu hranu drže sve vreme na niskoj temperaturi u frižideru ili zamrzivaču.
Zato su stručnjaci rešili da reše mitove i konačno otkriju kako se pravilno odlažu pojedini prehrambeni proizvodi koje možemo kupiti u supermarketima.
Namirnice koje sadrže jaja, poput majoneza, trebalo bi sve vreme držati u frižideru. Osim toga i pesto sosu je mesto na hladnom.
Sa druge strane, kečap i senf su potpuno bezbedni za jelo ukoliko ih budete držali u ostavi ili kredencu u koji skladištite namirnice.
Takođe, način na koji ćete odlagati kečap zavisi od vaših ličnih želja, jer mnogi vole da ga serviraju hladnog, piše britanski "San".
Gde vi odlažete kečap?
(K.M./Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dijana
U frizideru hladniji mi je lepsi nego kada stoji na sobnoj
Podelite komentar
Dunja
Uh, celog života pogrešno cedite limun, celog života pogrešno pijete kafu, celog života pogrešno koristite wc, pa šta fali ako i pogrešno držite kečap u frižideru
Podelite komentar
Srx Bg
U rerni
Podelite komentar