Bacate iskorišćeno ulje u slivnik? Evo zašto to više nikada nećete raditi
Svako ulje ili smesa masnoća biljnog i životinjskog porekla koristi se za kuvanje u mnogim domaćinstvima, ali većina ljudi ne zna kako pravilno treba jednom iskorišćeno ulje da odloži i baci.
Mnogi najčešće upotrebljeno ulje bacaju u slivnik, ali ovo može da izazove ozbiljne probleme, odnosno zagušenje u odvodu.
Ulje za kuhanje nikada ne treba sipati u odvod. Razlog je zato što se masti, ulje i masnoće stvrdnjavaju i učvršćuju i mogu da stvore čepove koje je teško razbiti.
- Čak i ako razgradite ulje sa sapunom i toplom vodom, ono se može ponovo očvrsnuti nakon što se ohladi i prouzrokovati blokiranje odvodnih cevi i kanalizacije - objasnio je stručnjak iz britanske kompanije "Waste Cycle".
Postoji mnogo načina na koje možete baciti ulje koje stre prethodno koristili, ali prvo i osnovno je da ga ostavite da se dobro ohladi.
Potrudite se da uvek pri ruci imate plastičnu flašu i mali levak, a potom, kada se ulje ohladi, sipajte ga u pripremljenu flašu. Na kraju je dobro zatvorite i bacite u kantu.
Gde vi obično prosipate, odnosno bacate upotrebljeno ulje?
Video: Ćurku ovako nipošto nemojte pripremati!
(K.M./Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jjjjj
U wc solju
Podelite komentar
Soki
Udrobim leba i dam mačkama.
Podelite komentar
Milica
U tetrapak ili teglu od kafe pa u kontejner.
Podelite komentar