Naučnici tvrde da smo sve vreme na pogrešan način pili kafu i otkrivaju gde grešimo

 ≫ 
  • 3

Tim ekperata radio je na tome da otkriju koji sve koraci čine savršenu šoljicu kafe.

Tajna je u tome da koristite manje zrna i da kafu ne meljete u potpunosti pre upotrebe.

Većina ljudi melje kafu do stanja praha jer naravno da niko ne želi da mu komadići kafe plutaju u šolji.

coffee-beans-zrno, kafa u zrnu, zrna, mlevena Foto: pixabay.com

Eksperti savetuju korišćenje manje količine kafe pri kuvanju kao i njeno grubo mlevenje.

Veliki poznavaoci kafe će vam reći da se finim mlevenjem u mlinu za kafu dobija najbolja mešavina gorčine i kiselosti.

Običaj je da se za jednu šoljicu za espreso samelje 20 g kafe, što je moguće finije i sitnije.

Naučnici kažu da gramažu treba smanjiti na četvrtinu, jer tako ne samo što ćemo uštedeti bogatstvo i najfinija kafa će nam pojeftiniti, već će i vaša jutarnja kafa biti bolja.

Kada je kafa previše sitno i fino mlevena možete da propustite neku od njenih ključnih aroma.

(Telegraf.rs/B.K.)

Video: Tzv. kosovska policija upala u zgradu opštine Gračanica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam psiho 👻

    1. februar 2020 | 10:56

    Još ovo : ostavite vodu preko noći u frižideru pa ujutru sa tom vodom skuvajte kafu.Savršen ukus..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA