Naučnici tvrde da smo sve vreme na pogrešan način pili kafu i otkrivaju gde grešimo
Tim ekperata radio je na tome da otkriju koji sve koraci čine savršenu šoljicu kafe.
Tajna je u tome da koristite manje zrna i da kafu ne meljete u potpunosti pre upotrebe.
Većina ljudi melje kafu do stanja praha jer naravno da niko ne želi da mu komadići kafe plutaju u šolji.
Eksperti savetuju korišćenje manje količine kafe pri kuvanju kao i njeno grubo mlevenje.
Veliki poznavaoci kafe će vam reći da se finim mlevenjem u mlinu za kafu dobija najbolja mešavina gorčine i kiselosti.
Običaj je da se za jednu šoljicu za espreso samelje 20 g kafe, što je moguće finije i sitnije.
Naučnici kažu da gramažu treba smanjiti na četvrtinu, jer tako ne samo što ćemo uštedeti bogatstvo i najfinija kafa će nam pojeftiniti, već će i vaša jutarnja kafa biti bolja.
Kada je kafa previše sitno i fino mlevena možete da propustite neku od njenih ključnih aroma.
(Telegraf.rs/B.K.)
Video: Tzv. kosovska policija upala u zgradu opštine Gračanica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ja sam psiho 👻
Još ovo : ostavite vodu preko noći u frižideru pa ujutru sa tom vodom skuvajte kafu.Savršen ukus..
Podelite komentar