Evo zašto se za srpsku Novu godinu na vašoj trpezi nikako ne smeju naći piletina ili govedina
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Ja
Danas se jede glava od Božićne pečenice, tj od praseta pečenog na Bozic. Zato se praznik još zove i Mali Bozic. Eto! Sve najbolje svima, zdravi i živi bili.
Ena
Da li ovaj obicaj vazi i za Bozic i za Srpsku tj Pravoslavnu Novu Godinu.Isto ste pisali i za Bozic pa mi nije jasno.Nepostujem nikakva narodna praznoverja za mene je nova god kad smo svi zivi i zdravi i imamo svaki dan normalan rucak i normalno da zivimo.
.
Molim vas 🤦♂️