3 pametna načina da isečete luk bez "plakanja"
Seckanje luka je možda jedna od najmučnijih stvari koje radite u kuhinji. Na internetu možete pronaći mnoštvo saveta kako da sprečite suzenje očiju, a ova tri su možda i najefikasnija.
1. Zagrizite parče hleba
Iako će vam biti smešno, iz nekog do sada neobjašnjivog razloga ovo funkcioniše. Sve što treba da uradite jeste da zagrizete parče hleba i da tako držite sve vreme dok seckate luk. Verujte nam, oči vam uopšte neće zasuziti.
2. Potopite ga u vodu na nekoliko minuta
Skinite koru i potopite luk desetak minuta u činiju s vodom. Garantovano vas potom neće peći oči.
3. Zagrejte ga u mikrotalasnoj na 45 sekundi
Jedina mana je što će luk biti topao, ali rezultat je sjajan! Međutim, postoji caka - morate brzo iseckati dok je topao jer čim se ohladi oči ponovo počinju da peku.
Video: Sve što niste znali o mladom luku, sada ćete saznati
(Telegraf.rs)
Video: Slaven Došlo o mjuziklu "Balkan ekspres": To je priča o malim ljudima koji pokušavaju da prežive
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ana
Samo disite na usta ... nista vise
Podelite komentar