Koju hranu možete da jedete i posle 5 dana u frižideru, a koju morate baciti već sutra
Koliko dugo sme hrana da stoji u frižderu pre nego što je proglasimo "nejestivom"? Čak i kad ne promene miris ili boju, neke namirnice ne treba jesti posle određenog vremena.
Kako da znate kada je krajnje vreme da napravite čistku u frižideru, a šta je poželjno da pojedete koliko još danas?
Ako je temeperatura u vašem frižideru 4°C ili niže, evo koji je rok trajanja namirnicama.
Salate - salate od jaja, piletine, šunke, tunjevine, i makaroni - držati 3 do 5 dana
Viršle - otvoreno pakovanje - držati 1 nedelju
Viršle - neotvoreno pakovanje - držati 2 nedelje
Meso - otvoreno pakovanje ili mleveno - držati 3 do 5 dana
Meso - neotvoreno pakovanje - držati 2 nedelje
Sirova slanina - držati 7 dana
Sirova kobasica od piletine, ćuretine, svinjetine ili govedine - držati 1 do 2 dana
Pljesakvice i drugo mleveno meso (govedina, ćuretina, teletina, svinjetina, jagnjetina i njihove mešavine) - držati 1 do 2 dana
Sirova i pečena govedina, teletina, jagnjetina i svinjski odresci - držati 3 do 5 dana
Sirova piletina ili ćuretina u komadu - držati 1 do 2 dana
Sirovi komadići piletine i ćuretine - držati 1 do 2 dana
Čorbe i variva - sa povrćem i mesom - držati 3 do 4 dana
Kuvano meso - držati 3 do 4 dana
Pohovani pileži komadići - držati 3 do 4 dana
Pica - držati 3 do 4 dana
Kada je reč o ostacima hrane, pridržavajte se sedmodnevnog pravila - lako kvarljivu hranu bacite nakon sedam dana.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Neki tamo
Nista se ne baca
Podelite komentar
Mara
Nista se ne baca. Uvek se moze iskoristiti, iskombinovati sa necim drugim.
Podelite komentar
🙍🙇
Mi nemamo Frižider 😔 😞
Podelite komentar