Da li znate da od ostataka marmelade možete da napravite savršen dresing za salatu - ništa lakše!
Sve što možete da iskoristite nemojte bacati - kažu naši stari i u pravu su.
Koliko puta vam se dešavalo da kad pojedete marmeladu na zidovima tegle ostanu tragovi omiljene smese a koje ne možete da iskoristite?
Odmah je nalijete vodom i odložite u sudoperu za pranje. A da probate nešto drugo?
Napravite od nje voćno sirće, savršen dresing za salate i druge slane specijalitete!
Napunite polovinu tegle jednakom mešavinom maslinovog ulja i vinskog sirćeta. Zatvorite poklopac i dobro mućkajte 10-ak minuta sve dok se marmelada ne rastopi i dobijete ujednačenu smesu.
(Telegraf.rs)
Video: U crkvi Ružici u toku liturgija povodom obeležavanja hrišćanskog praznika Krstovdana
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.