Jednim pogledom možete saznati koliko je meso u prodavnici sveže, a evo čega posebno da se klonite
Uz nekoliko saveta konačno ćete znati da li je meso koje je izloženo u prodavnici sveže.
Od mesa koje je dugo stajalo možete napraviti neukusno jelo ili u najgorem slučaju zaraziti sve ukućane. Zato je jako važno da sami umete da ocenite svežinu mesa.
Jednim pogledom na meso dobićete dovoljno potrebnih informacija.
Nemačka studija je ustanovila da ako meso leži u krvavoj vodi to znači da je staro. Prvo i osnovno je da obratite pažnju na boju mesa!
Boja zavisi od toga o kojem mesu je reč. Sveža teletina je obično svetle boje, kao i meso živine. Goveđe meso bi trebalo da bude srednje crvene boje, a ne pretamno. Sveža svinjetina je bledoroze boje.
Ukoliko na mesu primetite primese sivkaste boje znajte da je to meso dugo stajalo i bolje je da ga se klonite.
Još jedna metoda otkrivanja svežine mesa je njegova čvrstoća.
Ovo možete proveriti lako ako kupujete upakovano meso. Ako pritisnete meso prstom i ono se brzo vrati u svoje originalno stanje bez ikakvih udubljenja reč je o svežem mesu.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Iki
Sta radi inspekcija i cemu sluzi?!
Podelite komentar
Darko
Ako je tamnije ne znaci da je staro zavisi cim se stoka hrani koljem domace stalno telad stara po 2 mjeseca i 15 dana al desi se tamno junetina isto tako.
Podelite komentar