Rus je platio večeru 200 evra i sada do detalja otkriva šta je tačno za te pare jeo i kakvog ukusa je hrana bila (FOTO)
Upravo ovo iskustvo je na blogu Pikabu podelio korisnik nadimka narian88 iz Rusije koji je odlučio da ostvari svoj san i poseti restoran koji ima jednu Mišelinovu zvezdicu.
Mišelinove zvezdice su najveće i najvrednije priznanje u kulinarskom svetu koje dobijaju restorani sa pestižnom ponudom i uslugom.
Nedavno, supruga i on našli su se u Stokholmu. Kako kaže, nije neko ko obožava da jede, ali voli da uživa u ukusnim jelima. Oduvek je maštao da ruča u nekom restoranu koji poseduje
bar jednu Mišelinovu zvezdu jer su oni sa više bili preskupi za njegov džep.
Kada su stigli u restoran shvatili su da enterijer i njegovi gosti nisu uopšte ekstravagantni.
Odlučili su da poruče set od 6 jela bez pića. Da su kojim slučajem poručili i alkohol račun bi bio dvostruko veći.
Prvo im je stiglo predjelo koje se sastojalo od dve rotkvice i dve masline.
Sledeće jelo koje su im servirali je bilo kuvano jaje u zelenom sosu sa malo senfa.
Nakon toga došlo je glavno jelo koje se sastojalo od parčenceta jastoga, peršuna i luka.
-Pojeli smo sav peršun, ali smo i dalje bili gladni, napisao je on.
Nakon toga stigao je sos koji je napravljen od putera, luka, pečurki i kavijara sa retkom vrstom ribe na vrhu.
-Imalo je ukus običnog kavijara iz bilo kojeg supermarketa.
Zatim je stiglo drugo glavno jelo i konačno nešto mesa. Tanki listovi pačetine koji su bili marinirani u sirćetu pa su imali ukus ribljih sprecijaliteta.
Par je i dalje čekao da pojede nešto konkretno.
Nakon toga stiglo je poširano jaje guske. Budući da nikada ranije nisu jeli guščija jaja bili su iznenađeni ukusom, ali opet servirano je premalo hrane.
-Pojeli smo sve, čak i cvetiće.
Onda im je stigla barena riba sa nekim zelenišem odozgo, opet premala porcija.
I na kraju stigao je desert- sladoled. Odozgo je stajalo nešto nalik sufleu, a između soja sos.
A posle deserta došao je red na plaćanje. Iako je ovo jdan od najjeftinijih restorana sa Mišelinovom zvezdicom račun je iznosio 200 evra.
Zaključak gosta je bio sledeći:
-Nije mi žao što smo posetili ovaj restoran, ali ne bih ponovo išao. Hrana nije po mom ukusu, preskupo je, a travu mogu da jedem bilo gde u mojoj zemlji, zaključio je Rus.
(Telegraf.rs/brightside.me)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zika
Bata rujo dodji ti kod nas u neki restoran.Za 200 evra ima da se odvalis od hrane i pica.Jagnetina ispod saca,sarme sa kolenicom,muckalica itd,idt.I imas da pijes domacu rakijicu,pa posle dezert i jos ti ostane 50 evra da opalis nesto kad ti se sve to slegne
Podelite komentar
Života
Prvo loza aperitiv, pa čorbica, a onda karađorđeva sa pomfritom i salata, pivo iz krigle posle, sve zajedno deset evra, da se razbije!
Podelite komentar
Vladimir Rolovic
U Italiji na jezerima Komo i Madjore postoje restorani sa 1-2 Zvezdice Miselin gde se najedete posteno i za pare koje ne prelaze 50€ po osobi bez alkohola.
Podelite komentar