Oljušten ili ceo: Da li se kivi može jesti sa korom?
Kivi je izuzetno zdrava namirnica
Jedan od omiljenih sastojaka vitaminskih smutija jeste kivi koji se odlično slaže sa velikim brojem drugih namirnica koje volimo da dodamo u ovaj napitak.
Mnogi ga izbegavaju zbog čišćenja jer može da oduzme mnogo vremena ako niste spretni u tome. Tako smo došli do pitanja: da li se ovo voće može jesti kao jabuka? Da ga jednostavno operemo i odmah počnemo jesti zajedno sa korom, ne bi nam zaista oduzelo mnogo vremena. Da li je to moguće?
Da li se kivi može jesti sa korom? Naravno. Koža kivija je u potpunosti jestiva i zajedno sa mesom voćke dodatno unosi nutrijente u organizam. Mnogi ga jedu tako jer je efikasnije i brže, a pored toga je i jedna studija otkrila da se u kori nalazi skoro duplo više vlakana nego u samom mesu.
Dlačice na kori su slične kao kod breskvi. Što se tiče ukusa, ima isti kao i meso. Jednostavno ga operite i grizite kao i jabuku ili ceo plod ubacite u blender pri pravljenju smutija. Naravno, uvek uz pomoć krpe ili nožića možete ukloniti sitne dlačice, ako vam smetaju.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bojan
Moze naravno i duplo je lepsi i sladji sa korom.
Podelite komentar
macak
Dakle moze i kora.
Podelite komentar
FANTOM
Ja pecem i dinstam krompir sa sve korom ali najlepsi je kad se skuva i napravi pire.
Podelite komentar