Branislav iz Vranja otkriva tajnu najboljih pihtija: 2 stvari su ključne tokom pripreme, i moraju da ispunjavaju 3 uslova
≫
Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?
Dia
Uveče se potope juneće kosti, kojr imaju malo mesa na sebi,Ujutro kuvaju sa manjom svinjskom kolenicom kojoj je skinuta koža,kuva dok se kosti ne raspadnu,kadA postane dno gušće,procedi se ,posoli po želji,isecka malo belog luka,naspe u dublje ćinije i ostavi na hladnom da se stegne.Bele su sa skramom i ostatkom po malo mesa od kostiju.To su moje Pihtije!
Podelite komentar
Zoran
Pitije sa suvo meso nogice goveđa noga ili meso gde ima želatina .i ne stavlja se kesice želatin.kuva se 8 i više sati,kad se meso odvaja od kosti ,izvadi se meso usitni, a u tanjire stavi već stucan beo luk sa malo soli i nalije sa tečnost u koje meso kuvano jer u njega sav želatin.gore posuti malo ljute paprike iseći na kocke i prijatno vam bilo.u našem kraju samo beo luk i paprika ljuta gruvana.drugo niks ali svako pravi po svom ukusu.pozdrav
Podelite komentar
BASA
Bravo Majstore !
Podelite komentar
Nn
Moja prijateljica sprema naj naj bolje pihtije. Suve svinjske noge, kolenica I zacini. Pravi msjstor!!!!
Podelite komentar
Bravo
Bravo majstore ispricao si kako se na pravilan nacin spremaju pihtije..bez zelatina..
Podelite komentar
Miladinka
Stara dobra kuhinja. ...pihtije svargla kaurma. ...jeli smo I dan danas jedemo. ..niko nije bolestan bogu dragom hvala
Podelite komentar
Dzoni
Moja majka je vrh za pihtije,pihtjie se kuvaju ceo dan bez mesanja i dodavanja vode znaci naliju se i to je to ,,lonac mora biti odklopljen da bi imale bistrinu da ne budu bele,,normalno dodaju se so lorber biber i ostali zacini bez vegete persun beli luk i crni prilikom kuvanje zapecen,,na plotni id sporeta.kad se razliju u tanjire masnoca se pokupi sa salvtema odgore polako,,beli luk po ukusu da zaboravih meso se odviji od kostiju prilikom razlivanja u tanjire,,i to je to Prijatno..
Podelite komentar
Miliana
@Dzoni
Dzoni!!!! Tvoja majka je pravi msjstor, tako se I prave!!! Ostali su dosta napisali ali nista nisu rekli. Hvala Dzoni!!!
Podelite komentar
Dejan
Dimljena butkica, kolenica, govedji pikalj(mesari znaju), dobro prokuvati, isitniti meso, mleveni biber po ukusu, razliti, sačekati da se stegne. Uz kiseo kupus i dobar star sir sa projom, mmmmPRIJATNO
Podelite komentar
slavica
Ja volim piktije😋i to sa malo beloga luka, njam.
Podelite komentar
Sremac
Zasto moraju biti masne ja ubacim dve butkice Kad je meso kuvano izvadim ga razlijem u lonac dva zelatina meso stavim u vatrostalne posude prelije. Corbo mn isecem na kocke nisu masne Deca jedu
Podelite komentar
Katastrofa
@Sremac
Cim ti stavljas zelatin mogu misleti..znaci da neznas nista..ali nista o kuvanju..
Podelite komentar
Dia
Ja To kuvavam najbolje!!!! Ja sam Vrhunski majstor u mojoj kuhinji, a pred samim carem nebi se postidela Prava Kosovska Majstorija
Podelite komentar
Zika
Haha ja nemam Pojma za pitije .al tebe sfakacast za znanje
Podelite komentar
Zika
Pitije su super Hrana zimska ko zna Sta su ,,,,, pitije on kometarise bez Veze a koj Zna zna dasu Dobar specilitet ,,,akoj nezna nezna Inetreba da mu zameramo na neznanje
Podelite komentar
Mara
@Zika
Jel ri ziko bas volis pihtije.Ja ih dobro spremam
Podelite komentar
vulkanizer
Ovi je zadnje jelo sto bih jeo, em je neukisno em gadno izgleda
Podelite komentar
Alekkk
@vulkanizer
Em nemas pojma!
Podelite komentar
Mile
@vulkanizer
Veze ti nemaš
Podelite komentar