Daska za sečenje je pravo leglo bakterija: Evo kako da je najbolje i najbrže očistite
Česta upotreba nekih kuhinjskih pomagala može da dovede do toga da ona ne budu dobro očišćena i da se na njima razviju bakterije.
Jedna od “sprava” koju najčešće koristimo je daska za sečenje. Ukoliko koristite drvenu dasku, znate kako po njoj ostaju tragovi od noža i tučka za meso.
U tim pukotinama bakterijama je lako da se nastane i razmnožavaju, a klasičnim pranjem ne možemo da odstranimo baš sve što može da nam ugrozi zdravlje.
Kako biste najbolje i najefikasnije očistili dasku treba vam sirće, soda bikarbona i limun. Pospite sodu bikarbonu po površini daske, a onda dasku istrljajte limunom koji ste presekli na pola. Obrišite dasku krpom koju ste umočili u sirće. Ne zaboravite da posle ovakvog čišćenja dobro isperete dasku pod mlazom vode.
(Telegraf.rs/brightside.me)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dia
Sve je tako,Ali.. Kako je moja baka sekla onoliko mesa??? Na običnom trupu,( sećam se, čisto opranom kofom vode i svi smo bili ko jabuke zdravi....
Podelite komentar