Daska za sečenje je pravo leglo bakterija: Evo kako da je najbolje i najbrže očistite

  • 1

Česta upotreba nekih kuhinjskih pomagala može da dovede do toga da ona ne budu dobro očišćena i da se na njima razviju bakterije.

Jedna od “sprava” koju najčešće koristimo je daska za sečenje. Ukoliko koristite drvenu dasku, znate kako po njoj ostaju tragovi od noža i tučka za meso.

Daska za sečenje moe da bude pravo leglo bakterija. Foto: Pixabay.com

U tim pukotinama bakterijama je lako da se nastane i razmnožavaju, a klasičnim pranjem ne možemo da odstranimo baš sve što može da nam ugrozi zdravlje.

Kako biste najbolje i najefikasnije očistili dasku treba vam sirće, soda bikarbona i limun. Pospite sodu bikarbonu po površini daske, a onda dasku istrljajte limunom koji ste presekli na pola. Obrišite dasku krpom koju ste umočili u sirće. Ne zaboravite da posle ovakvog čišćenja dobro isperete dasku pod mlazom vode.

(Telegraf.rs/brightside.me)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    6. decembar 2018 | 15:29

    Sve je tako,Ali.. Kako je moja baka sekla onoliko mesa??? Na običnom trupu,( sećam se, čisto opranom kofom vode i svi smo bili ko jabuke zdravi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA