Novi čizkejk nam stiže pravo iz Njujorka. Hoćete li ga probati? (RECEPT)
Njujorški čizkejk je postao pravi hit među ljubiteljima poslastica. Nema vam druge nego da ga probate. Ono što je jako važno je da se jednostavno pravi.
Čizkejk u kome dominira ukus vanile je neodoljiva poslastica i još nije kasno da ga spremite baš za nedeljni ručak. Vaši ukućani će sigurno biti oduševljeni.
Sastojci:
- kilogram i po okruglog hrskavog keksa (preporučuje se Hobnob, ima ga sad i na našem tržištu),
- 100 g putera,
- 250 šećera,
- 800 g kremastog sira,
- prstohvat soli,
- 2 kašike ekstrakta od vanile,
- 3 jajeta.
Sastojci za glazuru:
- 450 ml kiselog krem šlaga (može i pavlaka),
- 25 g šečera,
- 2 kašike ekstrakta od vanile,
- neko sveže bobičavo voće (sada je najbolje borovnice).
Priprema:
- Umutiti zajedno samleveni keks, puter i 50 g šećera. Rasporedite smesu po dnu i stranicama ovalnog pleha. Ostavite da odstoji u frižideru dok pravite glazuru. Umutite mikserom kremasti sir i dodajte ostatak šećera. Mutite masu dok se ne sjedini. Dodajte so i vanilu i ponovo mutite. Poslednji dodatak su jaja. Bitno je da se smesa polako ujednačava, pa dodajite jedno po jedno jaje. Sipajte mešavinu u prethodnu, rashlađenu. Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite novu poslasticu. Dovoljno je sat i 10 minuta da kolač bude dobro pečen i vreme je da ga prelijete glazurom.
Priprema glazure:
- Umutite kiseli krem šlag, šećer i ekstrakt od vanile, prelijte kolač i stavite još 10 minuta u rernu. Za to vreme borovnice potopite u mlaku vodu da omekšaju. Pospite ih po kolaču.
Napomena:
Borovnice možete služiti i van kolača, kao ekstra dodatak.
(Telegraf.rs / womanandhome.com)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Iskusan
Ja nisam video još ništa dobro da nam je stiglo iz amerike
Podelite komentar
Miki
Ja sir i kolače jedem posebno,nikako zajedno!!!
Podelite komentar