Novi čizkejk nam stiže pravo iz Njujorka. Hoćete li ga probati? (RECEPT)

  • 3

Njujorški čizkejk je postao pravi hit među ljubiteljima poslastica. Nema vam druge nego da ga probate. Ono što je jako važno je da se jednostavno pravi.

Čizkejk u kome dominira ukus vanile je neodoljiva poslastica i još nije kasno da ga spremite baš za nedeljni ručak. Vaši ukućani će sigurno biti oduševljeni.

Sastojci:

- kilogram i po okruglog hrskavog keksa (preporučuje se Hobnob, ima ga sad i na našem tržištu),

- 100 g putera,

- 250 šećera,

- 800 g kremastog sira,

- prstohvat soli,

- 2 kašike ekstrakta od vanile,

- 3 jajeta.

Foto: Pixabay.com

Sastojci za glazuru:

- 450 ml kiselog krem šlaga (može i pavlaka),

- 25 g šečera,

- 2 kašike ekstrakta od vanile,

- neko sveže bobičavo voće (sada je najbolje borovnice).

Priprema:

- Umutiti zajedno samleveni keks, puter i 50 g šećera. Rasporedite smesu po dnu i stranicama ovalnog pleha. Ostavite da odstoji u frižideru dok pravite glazuru. Umutite mikserom kremasti sir i dodajte ostatak šećera. Mutite masu dok se ne sjedini. Dodajte so i vanilu i ponovo mutite. Poslednji dodatak su jaja. Bitno je da se smesa polako ujednačava, pa dodajite jedno po jedno jaje. Sipajte mešavinu u prethodnu, rashlađenu. Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite novu poslasticu. Dovoljno je sat i 10 minuta da kolač bude dobro pečen i vreme je da ga prelijete glazurom.

Foto-ilustracija: Profimedia

Priprema glazure:

- Umutite kiseli krem šlag, šećer i ekstrakt od vanile, prelijte kolač i stavite još 10 minuta u rernu. Za to vreme borovnice potopite u mlaku vodu da omekšaju. Pospite ih po kolaču.

Napomena:

Borovnice možete služiti i van kolača, kao ekstra dodatak.

(Telegraf.rs / womanandhome.com)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskusan

    25. novembar 2018 | 13:13

    Ja nisam video još ništa dobro da nam je stiglo iz amerike

  • Miki

    25. novembar 2018 | 12:26

    Ja sir i kolače jedem posebno,nikako zajedno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA