Celog života pogrešno stavljate kečap u pljeskavicu - evo kako se to zaista radi za savršen ukus
Ukoliko jedete burgere sa sosevima koje stavljate preko mesa i tako radite celog života, verovatno onda sve vreme pogrešno stavljate dodatke u vaš omiljeni burger.
Kuvar otkriva: Hamburger i pljeskavica nisu isto - evo u čemu je razlika
Kuvar Šejn MekKalum istakao je da je imao mogućnost da učestvuje u spremanju najboljih burgera na svetu i sazna kako se pravi savršeno meso. Istakao je da većina ljudi stavlja kečap u krug dok su on i njegovi asistenti stavili ovaj dodatak u cik-cak.
- Stvar je u količini. Mislim da ako stavljamo kečap u krug onda stavljamo previše, istakao je on.
Savetovao je da sve burger zvezde na svetu stavljaju malo paradajz sosa, senf ili sok krastavca kako bi naglasili ukus majoneza u svom hamburgeru.
Zemička treba da bude mekana i ne sme da se raspada, ali ni previše mekana jer će onda biti gnjecava. Istakao je da se pravi hamburger pravi tako što se uči kako se pravi izvesno vreme i da je sve stvar prakse.
VIDEO: Neviđeni način pripreme smese za ćevape
(Telegraf.rs/realsimple.com)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Babe i žabe
Ne mešajte pljeskavicu sa burgerima. Na pljeskavicu se ne stavljaju ove zapadnjačke izmišljotine jer se tu ne oseti ukus mesa. Uz pljeskavicu ide samo crni luk i tucana paprika.
Podelite komentar
Mrki
I koga to briga ? Na kraju sve završi u stomaku
Podelite komentar