Stavite šolju pirinča u plakar i bukvalno ćete spasiti svoju odeću

 ≫ 
  • 0

Iako je pirinač omiljeni deo obroka svuda, on je takođe i više od onoga što se jede. Koristimo ga da da spasavamo telefone, za proslave venčanja, ubacujemo u slanike.

Nemojte se onda iznenaditi kad vam kažemo da treba da ga držite i u ormanu, a evo i tačno kako i zašto...

Zašto obavezno treba da stavite malo sode bikarbone u slanik?

Ako ispustite svoj telefon u vodu, ubacićete ga u kesu pirinča. Onda je sasvim logično i da ubacite činiju pirinča u orman u kom su smešteni kaputi, obuća i odeća, da upija vlagu i miris koji ona ostavlja za sobom. Pirinač upija i apsorbuje višak vlage koja se stvara u ormanima. To je posebno korisno u zimu ili na jesen, kada vam je garderoba uglavnom mokra.

Osim toga, od pirinča možete da napravite i osveživače vazduha ili osveživače za orman: 

Sastojci: 

1/2 šolje nekuvanog pirinča

Esencijalno ulje

Posudica

Foto: Pixabay.com/Pirinač nije samo hrana, već je i veoma koristan van kuhinje

Priprema:

Sipajte pirinač u posudicu i dodajte 15 do 20 kapi esencijalnog ulja na pirinač. Mešajte dok se pirinač i ulje ne pomešaju.

Ako ste izabrali posudicu sa širim otvorom, postavite prozirnu tkaninu na vrh i pričvrstite je gumenim trakom. Stavite svoj osveživač na mesto za koje želite da lepo miriše. On bi trebalo da traje nekoliko meseci, ali uvek možete osvežiti ulja ili pirinač po potrebi.

VIDEO: Za šta sve možete da dobijete kaznu a da to ni ne znate

(Telegraf.rs / tiphero.com)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA