Evo šta tačno morate da radite ako automobil počne da vam proklizava tokom zimske vožnje

 
  • 6

Ako vam se desi da auto počne da vam proklizava, nikako nemojte da gubite kontrolu i da paničite

Sneg je uvek nezgodan za vožnju, čak i za najiskusnije vozače. Putevi su klizavi i  morate stalno da budete na oprezu. Sneg uvek izaziva haos na putevima, i pre nego što bilo gde krenete, morate dobro da se pripremite. Da se pripremite i kako da budete na oprezu to već znate, ali šta da radite ako auto počne da vam poklizava na putu?

Prosti trikovi koji će sprečiti da vam se na minusu zaledi šoferka, brava ili prozori na kolima

Prvo, ako vam se desi da auto počne da vam proklizava, nikako nemojte da gubite kontrolu i da paničite, lagano sklonite nogu sa papučice za gas, ali se i dalje držite smera u kom treba da se krećete.

Evo kako čišćenje snega može da izazove srčani udar posle samo nekoliko minuta

Foto: Pixabay.com

Vožnja na snegu može biti zastrašujuća i može vam se desiti da osetite zanošenje automobila. Ako se to desi, nežno ga usmerite u pravcu u kom zanosi, na primer, ako zadnji deo automobila klizi udesno - trebalo bi da upravljate desno.

Za razliku od onoga što mislite, ne bi trebalo da vozite po otiscima koje su ostavili drugi automobili, osim ako put nije sveže očišćen. Te utabane staze mogu biti zaleđene i klizavije od svežeg snega.

Foto: Pixabay.com

Najvažnija stvar koju treba da zapamtiti jeste da treba lagano da usporite i da se usredsredite na to da vozite kontrolisano i ravno.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    1. mart 2018 | 23:31

    Pomoli se Bogu...

  • Milan

    2. mart 2018 | 00:30

    Najvaznije niste pominjali, ne koćiti, smanjiti gas i ubaciti u nižu brzinu, dodati posle malo gasa i ispraviti točkove.

  • Swe

    2. mart 2018 | 05:53

    Ne znam da li se u Srbiji polaže i vožnja na ledu? Iz prve ruke dobiješ informaciju kako se ponaša auto i šta da radiš, a deluje i preventivno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA