ISTOPLJENI KROMPIR - kada ga jednom napravite, nećete moći da prestanete da ga jedete (RECEPT)

 ≫ 
  • 3

Ako ste mislili da postoji sasvim dovoljno načina na koje možete da spremite krompir, pogrešili ste.

Sve vreme bacate proklijali krompir kao da nije dobar i tako pravite veliku grešku

Najnoviji trend spremanja krompira je nešto što svaki zaljubljenik u ovu namirnicu mora da proba. U pitanju je "topljeni krompir".

Istog trenutka ćete zaboraviti na pire krompir, prženi krompir i pečeni kada probate najnoviji način spremanja koji daje savršene krompire.

Trenutno na internetu možete da pronađete nekoliko recepata, ali svi uglavnom koriste istu tehniku spremanja.

Foto-ilustracija: Profimedia

Krupno nasecite krompir na kriške i ubacite ga u istopljeni puter. Sve stavite u vrelu rernu i pecite na 80 stepeni Celzijusa dok krompir ne počne da poprima zlatnu boju.

Na samom kraju sve prelijte pilećom supom.

Evo detaljnijih uputstava:

Foto: pixabay.com

Zagrejte rernu na 250-260 stepeni Celzijusa i stavite rešetku na srednju visinu. Vrela rerna će krompiru dati zlatnu boju i hrskavu spoljašnjost.

Krompir isecite na kriške debljine 2.5 centimetara. Možda vam se ovo čini debljim nego što treba, ali ne pravimo delikatni hrskavi pomfrit nego dekadentne zalogaje krompira.

U krompir umešajte 4 velike kašike putera, pa zatim posolite i pobiberite po ukusu.

Krompir pecite 15 minuta, obrnite ga i pecite još 15 minuta.

Izvadite krompir iz rerne i dodajte mu jednu šlju pileće supe i 3 do 4 smrskane glavice belog luka sa ljuskom.

Vratite u rernu na ‚15 minuta ili dok krompir ne upije svu supu.

I to je to. Dobili ste verovatno najbolji krompir koji ćete probati u svom životu.

Ako ipak više volite pire krompir, ovaj recept će vam pokazati kako da ga dovedete do savršenstva:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA