ISTOPLJENI KROMPIR - kada ga jednom napravite, nećete moći da prestanete da ga jedete (RECEPT)
Ako ste mislili da postoji sasvim dovoljno načina na koje možete da spremite krompir, pogrešili ste.
Sve vreme bacate proklijali krompir kao da nije dobar i tako pravite veliku grešku
Najnoviji trend spremanja krompira je nešto što svaki zaljubljenik u ovu namirnicu mora da proba. U pitanju je "topljeni krompir".
Istog trenutka ćete zaboraviti na pire krompir, prženi krompir i pečeni kada probate najnoviji način spremanja koji daje savršene krompire.
Trenutno na internetu možete da pronađete nekoliko recepata, ali svi uglavnom koriste istu tehniku spremanja.
Krupno nasecite krompir na kriške i ubacite ga u istopljeni puter. Sve stavite u vrelu rernu i pecite na 80 stepeni Celzijusa dok krompir ne počne da poprima zlatnu boju.
Na samom kraju sve prelijte pilećom supom.
Evo detaljnijih uputstava:
Zagrejte rernu na 250-260 stepeni Celzijusa i stavite rešetku na srednju visinu. Vrela rerna će krompiru dati zlatnu boju i hrskavu spoljašnjost.
Krompir isecite na kriške debljine 2.5 centimetara. Možda vam se ovo čini debljim nego što treba, ali ne pravimo delikatni hrskavi pomfrit nego dekadentne zalogaje krompira.
U krompir umešajte 4 velike kašike putera, pa zatim posolite i pobiberite po ukusu.
Krompir pecite 15 minuta, obrnite ga i pecite još 15 minuta.
Izvadite krompir iz rerne i dodajte mu jednu šlju pileće supe i 3 do 4 smrskane glavice belog luka sa ljuskom.
Vratite u rernu na ‚15 minuta ili dok krompir ne upije svu supu.
I to je to. Dobili ste verovatno najbolji krompir koji ćete probati u svom životu.
Ako ipak više volite pire krompir, ovaj recept će vam pokazati kako da ga dovedete do savršenstva:
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milka R.
Bravo sigurno je odlicno!!
Podelite komentar
VESNA
Verujem da je prukusno.
Podelite komentar