zanimljivo da i regionalno postoji razlike od grada do grada ja u cesnicu samo stavim novcic dok se u nekim krajevima (videla sam) stavlja i parce badnjaka , zrno kukuruza ili pasulj srecan badnji dan zelim .
Чесница од пројиног брашна се спрема за Бадње вече, зато је посна. Иначе зависи од тога где живите. Негде се спрема за Божић, а негде за Бадње вече. Моји стари су некада спремали посну и ломили за Бадње вече, после службе и паљења бадњака у порти цркве стиже Божић, тако и ми данас радимо.
M.K.
zanimljivo da i regionalno postoji razlike od grada do grada ja u cesnicu samo stavim novcic dok se u nekim krajevima (videla sam) stavlja i parce badnjaka , zrno kukuruza ili pasulj srecan badnji dan zelim .
Podelite komentar
Topola
Česnica se lomi za Božić (u nju se ubacuje novčić), lome je svi ukućani!
Podelite komentar
Mimi
Kod nas se česnica pravi od presnog testa. Presno testo je bez kvasno testo.
Podelite komentar
dragana
Česnica se mesi na Božic i od projinog brašna je.
Podelite komentar
TB
@dragana
Česnicu lomi polaznik na Božić ujutru
Podelite komentar
Страхиња
@dragana
Чесница од пројиног брашна се спрема за Бадње вече, зато је посна. Иначе зависи од тога где живите. Негде се спрема за Божић, а негде за Бадње вече. Моји стари су некада спремали посну и ломили за Бадње вече, после службе и паљења бадњака у порти цркве стиже Божић, тако и ми данас радимо.
Podelite komentar