Ima li razlike između hrvatske i srpske sarme? Ovaj recept kaže da ima i da je tajna u jednom sastojku!
Gotovo da ne postoji osoba u Srbiji koja se ne raduje zimi samo zbog sarmi, međutim, da li se sarme u Srbiji razlikuju od onih u Hrvatskoj? Sudeći po jednoj kuvarici iz Hrvatske, da.
Sarma je samo jedno od brojnih jela koje gotovo svi na Balkanu smatraju za svoje i trude se da im daju svoj pečat kako bi ih izdvojili od mase i učinili posebnim.
Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mlevenog junećeg, ali i mlevenog svinjskog mesa.
Postoje i oni koji smatraju da je idealno pomešati junetinu sa svinjetinom jer je ona masnija, a junetina suvlja.
Ipak, čini se da je jedna kuvarica iz Hrvatske u pokušaju da napravi autentičnu sarmu među sastojke dodala i nacionalnost ključnim sastojcima.
Ona nije koristila juneće, svinjsko ili oba, već je u svoju sarmu stavila hrvatsko meso, tačnije - hrvatsku svinjetinu i junetinu.
Da li mislite da je na ovaj način uspela da napravi autentičnu hrvatsku sarmu i kako vi spremate vašu?
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
kg
NIKO NEMA STO SRBIJA IMA.
Podelite komentar
BG sarmas
Kod vas je i sarma opasno oružje za obracun sa komsijama.
Podelite komentar
alfa...!
Nije napisano jeli je makedonski ili kineski pirinač...........
Podelite komentar