PRAVA ISTINA o aluminijumskoj foliji - da li zaista ima pravu i pogrešnu stranu?
Zagovornici pripremanja hrane na sjajnoj strani folije reći će da ona reflektuje više topline pa jelo na kraju ima hrskaviju koricu, dok oni koji preferiraju kuvanje na mat strani smatraju kako ona bolje sprovodi toplotu i stvara ujednačenu površinu za pečenje.
KUVANA KAJGANA: Pravi se za 40 sekundi, a ne trebaju vam ni ulje, ni tiganj
Sve vreme POGREŠNO PRŽITE SLANINU - evo kako da sprečite prskanje masnoće po celoj kuhinji
Istina je da aluminijska folija nema pravu i pogrešnu stranu i na koji god način da je koristite, ne pravite nikakvu grešku.
Razlika u "finišu" stvar je proizvodnje, objašnjavaju stručnjaci iz američke kompanije Reynolds Kitchens koja već 70 godina proizvodi sve što vam je ikada trebalo u kuhinji.
Folija se kod proizvodnje "valja" u slojevima. To je proces u kojem se folija pomoću toplote i zatezanja dovodi do željene debljine.
Dva sloja folije obrađuju se u isto vreme kako ne bi došlo do pucanja. Na mestima gde jedan sloj folije dotiče drugi nastaje mat strana. A sjajna strana nastaje na mestima koja nisu prošla kroz ovaj proces.
(Telegraf.rs)
Video: Petar Benčina igra lik Bogdana: Glumac o filmu "Volja sinovljeva", saradnji sa bratom Igorom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.