NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA AJVAR koji je toliko prost da se bukvalno pravi sam od sebe
Pečenje paprika i pravljenje je ajvara jedno od obeležja jeseni. Na raspolaganju su nam brojni recepti za ukusan ajvar, ali ako ne želite da izgubite previše vremena na spremanje ove poslastice, ovaj recept je kao stvoren za vas.
Broj IZBOČINA NA PAPRIKAMA krije važnu TAJNU koja otkriva da li su za prženje ili kuvanje
Sve što vam je potrebno jesu pečene paprike i malo ulja uz obaveznu esenciju i konzervans - i to je to.
Za pripremu najjednostavnijeg ajvara potrebno vam je:
- 10 kg crvenih paprika
- oko 200 ml ulja
- esencija
- konzervans
Priprema:
Papriku ispecite, očistite, stavite na rešetku da se ocedi, a potom je sameljite.
Iseckanu papriku potom stavite da se dinsta sa oko 200 ml ulja. Dodajte so po svom ukusu i ostavite na ringli da se dinsta dok se ne zgusne.
Ajvar je kuvan kada se "trakice" od mlevenja potpuno stope i sjedine u identičnu masu.
Nakon toga dodajte kašiku-dve esencije.
Na samom kraju, dodajte konzervans prateći uputstva iz kesice i vruć ajvar sipajte u tegle kje ste prethodno zagrejali u rerni na 100 stepeni Celzijusa i ostavite ih da se ohlade.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
SS
Ma sta mi rece.Pa svi znamo recept ali da je brzo nijeee.
Podelite komentar
Lola
Esencija, konzervans? I bez toga može da odstoji 12 meseci.
Podelite komentar
M2
Za pravi ajvar treba tri dana posla. Tek toliko ste zaboravili da oljustite pecenu papriku, sto je mozda i najteze.
Podelite komentar