Evo šta treba da radite kada opečete jezik
Sigurno vam se jednom u životu desilo da opečete jezik nekim vrućim napitkom ili vrelom hranom. Uglavnom se to događa kada jedemo topli sir, krompir ili meso, jer ove namirnice dugo zadržavaju toplotu.
Stavite kašiku na jezik i za 60 sekundi ćete znati da li ste bolesni
RAK, ŠARLAH, ŠLOG: Boja JEZIKA otkriva šta vam fali
Većina opekotina na jeziku smatra se opekotinama prvog stepena, što znači da je oštećen samo njegov spoljni sloj. Ipak, to je dovoljno da izazove bol, crvenilo ili otok. U takvim situacijama nikako ne bi trebalo da otrčite do frižidera po led jer bi na taj način, zbog osetljivosti jezika, moglo da dođe do zamrzavanja i oštećenja gornjeg dela tkiva.
Umesto toga stavite u usta kocku ili kašičicu šećera i sisajte. Jedan od najgorih osećaja na svetu, trebao bi brzo da nestane. U slučaju da i dalje osećate bol, tehniku možete ponoviti.
Najbolje od svega što se ovaj trik može primeniti bilo gde - bez obzira da li ste jezik opekli kod kuće ili u restoranu.
Sledeći put kada budete brzopleti sa hranom ili pićem, znate šta vam je činiti.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
------
Sirce super efikasno.
Podelite komentar